Tisdag

Dåligt med update igår, Sorry!
Åkte på ett lite halv-spontant Klädparty i Bengtsfors med min syster Ulrika igår eftermiddag! Me & I.... :)
Skönt o komma utanför huset utan massa barn och måsten! Hehe!

Elliot e på dagis, hämtar honom kl. 12... William sover i soffan... Jag ska alldeles strax mata honom o sen får vi försöka fixa stallet så det e klart!

Såg nyss på Breaking Dawn del 1 igen... Fasen va bra den är.... :) Längtar tills del 2 kommer!



Nej, nu ska jag förbereda mat o göra iordning alla mediciner!


Hörs senare!


Euphoria af Playa xx

 







Massa muskler på den här lilla fröken så kanske hon inte ser så liten ut längre! ;) Kanske blir precis som min förra lilla pålle, Bezita... Tuff brud i lyxförpackning! 
Endast 157 cm i mkh va hon, men bra musklad o då blev hon inte så liten längre... :) Denna damen hoppas jag dock växer liiite till.....! 160 cm nu....

Ritten förut gick så fruktansvärt jävla bra! E så stolt över oss! Haha!
Vi red ca 30 min, till ett ställe hon aldrig ridits förut... Mikael slet med tvillingvagnen låångt, långt bakom oss! Edith, hon bara gick o gick...... Inga konstigheter alls!

Tror ni jag e peppad eller?!??! Synd hon ska föla snart..... :/


Mer Bilder!

Lösenordsskyddat inlägg!


Bilder!

Älskling, Micke o Zentus har varit ute o jagat o de sköt de första rådjuret för henne! Guud så kul.... Nu är det ju slut för jakten för denna säsongen o det va ju kalasbra de fick chans till o skjuta så Zenta fick fatta lite vad det är hon egentligen håller på med! :) Hehe! Älskling va mäkta stolt ska ni veta! :)

Tänkte bjuda er på lite bilder....
Några stycken, resten kommer i ett lösenskyddat inlägg....


Elliot & Haley!











När älskling e klar med rådjuret ska jag ut o rida på fröken-Edith! Sen blir det till o åka o käka i B-fors med mamma, Morgan, mormor, Isse, Marcus, Mikaela o Haley... Tror jag, vi får vi se vilka som kommer o inte... :)

Igår fick W gröt o han åt jättebra... :) Undra vad han ska för nått idag... :) Potatis & majs-puré kanske...? :)

Och ikväll blir det Wallander-mys o varma mackor! Har änna blivit en tradition med varma mackor o film för mej, Älskling och grannen Micke på söndagar! :)


Nej, vi hörs kanske senare... Ska försöka få till bilder från ridturen sen men vågar inte lova nått!

Puss!


Orkeslös!

Trött, seg... Blä!
Snart hoppar jag o Älskling in i duschen o sen tar vi natten!
Mamma, Morgan o Iselin har varit här o myst! Saknat dom!!!! <3 Jag har världens underbaraste familj!

Förut idag va jag ute på en tur med Edith... Jag var ensam så jag gick en liten runda o sen hoppade jag upp en sväng oxå... :) Hon stod som ett ljus när jag hoppade upp o skötte sej exemplariskt! Lycklig tjej!


Vår träning då...?
Haha, vi e kassa, I know! Haha! :D Men jag har då iaf väääääärldens träningsvärk i armar, mage, bröst, "mellan" revbenen! Haha! Man blir lat på helger! Nya tag på måndag, då kanske min träningsvärk släppt lite! :P


Blir så trött på W's "mat-problem" oxå.... Han spydde som en gris förut o han äter inte upp maten mer än 1 gång om dagen typ! Suck! Va fan ska jag göra? JAG FÅR VERKLIGEN INTE I HONOM RÄTT DYGNSMÄNGD!

(((*Det är väl mest för att W har dom problem han har o då vill vi att han ska ha lite o kunna "ta av"... O inte ligga så lågt i vikt... Tror visserligen inte det går o komma så mkt högre på kurvan då Elliot va lång o smal han oxå, o spydde upp överskott istället....*)))


Maria o Mamma... Tack för tipsen! Plankan ska det bli! :) På måndag igen då... Haha! ;)


Nya rutiner!

För mej o Älskling, för en gång skull... Hehe! ;)

Rygglyft x 50
Sit-ups x 50
Och armhävningar x50

VARJE KVÄLL!

Jag kan däremot inte gör armhävningar så jag får väl göra 75 situps o rygglyft istället! :)

Torsdag kväll: Check!


Förövrigt har det varit en dålig, tråkig och icke-pepp dag! Ingen bil, som vanligt, o ingen barnvagn.... Suck! (Glömde ta ur den ur bagagen igår....)


Nu ska jag fixa iordning W för natten... Älskling e ute o tar in hästarna!
Förresten, W gjorde premiären i hoppgungar förut, han ÄLSKADE den! Han satt säkert 30 min o bara hade det underbart.... Jag fick lyfta ut honom efter en halvtimme då jag personligen tyckte det räckte... Men han va då så lycklig så o hade nog mer än gärna suttit där en stund till! :) Bilder kommer imorgon! :)

Hörs!


Dagen börjar äntligen ta slut...

Är helt färdig! Kom inte hem för än halv 5! Inte trodde jag att det skulle ta hela dagen... Suck!
När vi kom dit så pratade vi med läkaren o dietisten.... Inge mer bröstmjölk.. Ska fortsätta med neocate, liquigen och små smakisar.... Han va oxå ev. börja få tillskott med kolhydrater i maten, Maxijul... Dietisten på NÄL skulle kontakt dietisten nere i Gbg o diskutera....
Och detta är ju pga hans dåliga viktökning... Han följer sin kurva fint, men vi vill han ska få "lite mer kött på benen".... Idag vägde han 6420 gram...
Efter läkarbesöket va det dax för o sticka... 2 ggr i varje armveck, totalt 4ggr!!!! O ändå lyckades dom inte få en droppe blod i provrören... Suck! Så det blev till o emla, bedövningssalva, båda handryggarna och 2 plåster på huvudet... Sen skulle vi vänta i minst 1 timme...

Jag o Wille åkte ner till Överby o shoppade loss lite.. Hehe! ;) Elliot fick 3 t-shirtar, 1 långärmad tröja och ett par svarta slim jeans.... Wille fick 3 body's, 1 par svarta velourmjukisar och en söt stickad/virkad mössa med öron...
Och jag hittade även en BH jag gillade o den har redan fått mer än Godkänt av Älskling! ;) Gillade mest att den kosta 75 spänn för den va på REA, tidigare pris: 250 spänn!

Väl tillbaka på sjukhuset igen gjorde vi iordning för ännu ett försök till blodprov, i huvudet... Denna gången lyckades dom tack o lov! Sen fick vi äntligen rulla hemåt.... O då skulle vi hämta ut våra emla-plåster till nästa gång vi ska ner o ta prover, o W skulle ha mat.... Kom därifrån strax innan halv 4! Herregud säger jag bara! Tvivlade för en sekund på att vi aldrig skulle komma hem!


Ringde ner till Dagvården för o få provsvaren... Alltid lika hemskt! Vet inte om man vill höra det dom säger, vet inte om man VÅGAR höra, hjärtat stannar för några sekunder i väntan på svaret från sjuksköterskan....  Man slutar andas.... Och så hör jag: Bilirubinet ligger på 79... Yeees! Tänker jag, MEN lång väg kvar att gå! Alltid bra det går neråt iaf! Så jag är lättad... De andra levervärdena var något förhöjda, men bättre än sist... PK't hade det inte kommit svar på ännu.... Men det var 1 levervärde som var högre än sist... Fattade inte vilket... Inte lätt o prata med en helt ny sköterska som inte är insatt i vår situation....
Priset slogs nog för ICKE-UPPDATERAD av en sköterska jag träffade idag som skulle hjälpa mej o mäta o väga W när vi kom... Hennes kommentar är: "Men OJ, vad har han gjort där...?" Och pekar på hans tejpade ärr på magen.... Hallå?!?! Ska de inte ha koll på vad som hänt med barnet som kommer in? Jag menar, LITE KOLL åtminstone... Blir så trött!



Nej, nu ska jag ta hand om tvätten, sen duscha o sen invänta Älskling! Vi hörs!



En av Body's-arna W fick idag... :)
Han är min lilla Hjälte! <3 Storebror oxå såklart! <3


PS. Tack för alla tummar o tår som hållits för oss idag! <3


Sängläge!

Ligger fortfarande i sängen o samlar mod för att gå upp på riktigt....
William ligger här bredvid mej o e världens busunge! :)
Har varit vaken sen 5, inte så kul... Tvär-vakna för att W låg o andades lite konstigt....Ni vet om barnet gråtit länge och mycket så hurklar dom sej vid jämna mellanrum, typ kippar efter andan.... Så låg han o han, men stensov... Jättemärkligt! Så jag vågade inte somna om, la honom bredvid oss i sängen o lyssnade... Han kanske drömde nått konstigt...? Tur,jag, hypokondriker-mamma, ska till NÄL idag.. Hehe!

Strax innan 6 gick jag in o växte Tottis o gav honom lite välling, bytte blöja o gjorde iordning honom för dagis... Sen va det dax för William att äta, o nu ligger vi som sagt här... Klockan 9 rullar vi mot Trollhättan.... Tänkte ringa o fråga om jag ska emla några stick-ställen så underlättar det när vi kommer dit....


Nej, nu sparkar jag upp mej själv!
Håll tummen idag!


Fler bilder!

Lösenordsskyddat inlägg!


Tisdag!

Imorgon är det NÄL som gäller.... Like nervöst som alltid! Hoppas på en förändring när det gäller maten! Han spyr av Neocate oxå nu, varje morgon kommer alltid världens kaskader! Blir så trött på det...
Igår fick han bröstmjölk för första gången på hur länge som helst.... Sist han åt det var på Ronald o när jag sen skulle rapa honom kom all mat upp igen över hela golvet i matsalen! Lite jobbigt! Sen dess har jag inte vågat ge honom det, även fast jag vetat att det inte berodde på maten.... Men igår som sagt, så gav jag honom 150 ml ungefär o med lite liquigen i och han behöll alltihop! :)

Igår sparkade jag även mej själv i arslet o la upp lite morotspuré som jag hade köpt i en skål.. O blandade lite neocate med det... Han tyckte nog det smakade jättegott för han smaska som attan... :) Men sen efter det fick han neocate o då kom all puré upp igen... Suck! MEN, han fick då öva på o äta med sked iaf... Han e inte speciellt duktig på det.. Hehe! Nya dag med purén idag!
Har bestämt att han minst 1 gång om dagen ska få någon slags puré eller gröt o smaka på... Inge mängder alltså, utan lite granna bara... :)

Elliot är hemma från dagis idag för han ska vara där en heldag imorgon, alltså från halv 7 till 16.... Så då blir det ju hans 15 timmar totalt denna veckan iaf... :)
Snart kommer Mikaela o Haley hit på besök.... Kul o hitta på nått iaf!


William har haft lite problem med magen det sista.. Sen färgen blev bra så har han varit lite seg o hård i magen, inte alls bajsat morgon o kväll som han gjort tidigare... O det känns som att om han är lite hård i magen så kan även det påverka att han spyr så! Jag vet inte....
Han är då förövrigt en pigg o glad kille som mer än gärna ligger på magen nu iaf... Rullar runt för fullt åt alla håll... O han försöker lägga sej på magen i soffan o det går sådär med alla kuddar... Haha! Så för det mesta ligger han nu på en filt på golvet så han kan rulla fritt.... Han rullar även över på magen i sängen om han inte är trött när han ska sova.... Hehe! Inte sååå smart! :P


Har jag förresten sagt att jag råkade hälla kokande vatten på mitt ben?!
Jag hade kokat vatten till W o skulle hälla upp i nappflaskor för att ha till hans mat... Så jag står där o ska hälla från kastrullen o så kommer det världens finaste stråle, för långt, och rätt på mitt ben! Det gjorde så ont så jag fick inte fram ett ord, inte ens en svordom, som jag annars brukar vara så bra på... Hehe!


Så nu har jag ett förband med Inotyol-salva.... Det har suttit sen i söndags, men om jag tar bort det så kan jag ju varken ha kläder på benet eller göra nått vettigt för det gör ont.... Så det får allt sitta där ett tag till... :)

Här kommer några bilder...









Storebror hjälper till att mata Lillebror.. :)

Fler bilder kommer i ett lösenordsskyddat inlägg! :)


Sovande Barn!

Kul ni gillar Headern! :)
Jo, spara till Falserbo skulle ju kunna gå, men är inte speciellt rik när man lever på försäkringskassan! Haha!
.....O inte fyller jag år runt där heller... ;) Värdelöst!




Väntar på att Elliot ska somna ordentligt så jag kan smita ut i stallet... William sover redan här brevid mej i soffan så ska starta Baby-watchen! :)
Han spydde nått så kopiöst förut, jag har fasen inte sett nått liknande, på länge iaf.... Stod som en fontän ur munnen på honom, 3 gånger! Trodde aldrig det skulle sluta... Suck! Stackarn, vet inte alls vad det berodde på heller.....?

Vi ska till NÄL på onsdag iaf... Så får vi se vad som händer med allt.... Han bajsar då iaf JÄTTEFÄRGAT nu! Skönt nått är bra åtminstone.....



O igår hoppade jag upp på Ediths rygg! :D Skrittade henne ca 30 min o Mikael va med o gick... Gick kalasbra o fick en så härlig känsla av att sitta på henne! Kändes rätt redan när jag hoppade upp.... Kändes typ som att jag inte gjort något annat än o ridit på henne....? Märklig känsla, skön känsla!?


Nej, See You Later Alligator!


Falsterbo Horseshow 2012!

Åh vad jag e sugen på´t! Herregud! Har alltid velat åka dit! O har "tjatat" om det ända sen jag o Mikael blev tillsammans eftersom att han oxå gillar hästar.... Men det är ju inte bara för hästnördar, men känns ändå roligare om man åker dit med någon som skulle tycka det är kul o se hästshowen oxå, o inte bara baren! ;)

Spanade runt lite... Det allra billigaste boendet är nog camping som är nära, 2800 kr för 4 nätter... O då bör vi räkna med ca 2000 kr i inträde inkl. platser på hoppläktaren under 3 dagar... Och detta är bara för mig o Mikael! Suck! O sen ska man äta, shoppa, dricka... Ja, Allt tillkommer ju.... Jag vill ju inte åka dit utan pengar till lite shoppning liksom.... Det FÅR man ju inte göra! Hehe! 

Åhhhhh, vad jag vill!!!!!!!!


Fortsätter drömma......kanske!


Ny.....

...Header.... :)
Kände för att förnya mej lite.... Får se hur länge det går innan jag tröttnat på denna! :)

Hope U like it! :)


Om ni inte ser den, högerklicka o tryck på uppdatera!


Snö!

Äntligen lite snö! O denna gången har det ju tänkt att stanna ett tag iaf, kul! :)
Har varit ute på tur med Edith.... Hon skötte sej jättebra o det var stor skillnad på henne inne istallet idag.... Imorgon så hoppar jag upp på ryggen från start! :D Spännande....

Idag händer det nog inte speciellt mycket.... Varit ett par här o köpt hö.... O imorgon ska vi pressa ännu mer, kommer några på måndag oxå.....

Uppdaterar nog senare o förhoppningsvis med några bilder.... :)


Puss!


Inte många knop....

Idag har jag inte alls varit effektiv... Har inte ens gått utanför dörrarna! Haha! Helt värdelöst!
Men idag tog jag min första "sås"-dag på länge.... Elliot har varit ute o åkt traktor med pappsen.... Wille har varit inne o myst med mej.... :)

Nya tag med Edith imorgon..... :) Funderar på o kanske ta in henne innan de andra ikväll kanske.... Lite träning på o vara själv inne iaf.... Det är där skon klämmer just nu.... ;)


Nej, vi hörs imorgon... O då kommer snön! :) Ska åka pulka med Tott, massor! O ta bilder....! :D
Klockan 9.00 kommer svärmor hit o e inne med barnen så ska jag o Älskling ut på Edith-tur! :)


Blir så förbannat trött!

Lösenordsskyddat inlägg!


Bilder...

Lösenordsskyddat inlägg!


Vet ni.....?

I förmiddags tog jag på mej mina ridbyxor, väst, ridstövlar och hjälm... Slängde upp sadeln över armen med den nya fårskinnspadden, tog även med mej benskydd o boots, hängde tränset över andra armen o sen traskade jag vidare mot stallet....
Tog in en helgalen Edith som inte alls gillade att vara inne själv.... Hon va helt sjövild....! Haha! Men lyckades få på all utrustning o sen kom älskling ut med Wille i vagnen o sen traskade vi iväg.... Valde att bara gå med henne idag... Första gången hon skiljer sej från sina vänner här o lämnar gården mer eller mindre.... När hon inte varit ute på transporttur såklart.... O sen har inte någon suttit på hennes rygg sen Augusti, nästan 6 månader sen! Ska göra om proceduren fredag, lördag, söndag..... Sen kanske poletten ramlat ner o hon sköter sej bra själv inne i stallet dessutom....
Målet är att hoppa upp på ryggen under helgen iaf....













Hon är inte speciellt tjock alltså.....?


Lösenordsskyddadat!

Har beslutat mej för att lösenordsskydd vissa inlägg..... Oftast med massa bilder o så då jag inte känner för att dela med mej allt offentligt! Samt personliga händelser m.m. när det gäller barnen.....

Här kommer första inlägget, som bara är ett test!


Om du vill läsa är det bara att säga till så får du lösen och användarnamn....


Puss!


Dunder-effektiv!

Dagen har gått i Ett!
Har hunnit med massor! Plockat, fixat o donat inne, o givetvis varit ute o fixat i stallet... Jag är jättenöjd med resultatet inne, nu e det bara julgardinerna kvar...... :P Haha!
Var även o myste extra med lilla-stora fröken Edith när jag tog in dom för kvällen... Borstade, klippte svansen, hovskägg o trimmade öronen lite! :) Tänkte, kanske, kanske....jag kan ta mej en tur redan imorgon....? Mikael e hemma från jobbet för att han varit iväg på låååångtur... Men, vi ska inte ha för höga förväntningar.... :P
Lisbeth e på Ed o hämtar Mikael nu... Åh, vad jag ska kramas!

 Pappa o Kerstin va här förut o hälsade på.... :) O imorgon kommer Syster-Yster med barnen... :)



Nej, nu ska jag hoppa i säng!


Puss


Nu.......

......Intar jag snart bekväm ställning i soffan o bara njuter av lugn o ro.... Elliot slängde jag i säng halv 7, Tack o Lov! ;D Supergrinig, övertrött trots-unge vill man inte ha uppe längre!

Vi har då varit ute o grejat o fixat stallet allihopa förut... Känns skönt o ha det klart iaf.... Svärmor kommer hit senare ikväll så jag kan gå ut o ta in hästarna.... O hålla ett öga på W alltså.... Älskling ska ju sova borta i natt.... Han o Henrik är iväg på jobb o kommer inte hem förän imorgon.... Om ni kommer ihåg Sparreholms Slott som jag skrev om för länge, länge sen....? Jag va ju med Mikael i lastbilen dit..... DÄR e dom iaf.... O de ska sova över där...

Och jag ska göra iordning mina efterlängtade morots-snacks med vitlöksdipp.... ;) HaHa! Och Japp, jag har faktist allt som behövs nu.... :D

Nej, nu måste jag byte blöja på W känner jag...


Puss och farväl för denna dag!


Best Friends Forever!

Han må vara överenergisk, galen, hoppar på folk, slickepott som slickar frenetiskt överallt och på alla......
MEN, finns nog ingen mer kärleksfull hund! Han fullkomligt ÄLSKAR barnen och skulle aldrig göra en fluga för-när!
Jag litar på Bonzo till tusen procent, utan överdrift!

















Ingen elakt menat mot Roxie alltså, hon älskar barnen oxå, men henne har jag inte haft i drygt 2,5 år.... Förtroende är ändå något som byggs upp.... Bonzo VET jag att han aldrig skulle göra något dumt! Roxie, än så länge, TROR jag inte skulle göra något dumt!
Folk kan tycka det är idioti att lita på djur.... Men då har man fasen aldrig träffat rätt vän.....



Här har ni fasen KÄRLEK på högsta nivå!


Hoppet, det sista som överger?

Bullshit!

Hoppet försvann från mej för länge sen, likgiltighet är mitt nya jag!
Jag vågar inte hoppas, vågar inte tro... Rädd för att käftsmällen ska komma, rätt över trynet o lämna så djupa spår så det är för svårt att kravlla sig upp igen!

Bättre att inte hoppas, bättre att inte tro... Bara glida med i strömmen o inte ha för höga förväntningar av det som sker.... Det e nog lättare att komma tillbaka efter en käftsmäll då!


Har en dålig magkänsla, käftsmällen kommer komma, frågan e bara när............


Nykläckt Lillebror!


Nykläckt Storebror!


Morgon!

Trött som vanligt.... Ska strax käka lite frukost.... William fick mat för en stund sen o nu ligger han brevid mej här o sparkar med benen som en tok... :P

I eftermiddag blir det en tur till Göteborg för mej o William... Ska på "möte" med ett gäng goa människor... :)
Mötet börjar 17 så jag borde ta mej hemifrån senast 14.... Ska hinna med o mocka o fixa lite innan hade jag tänkt.... Bäst o lägga på ett kol kanske! ;)


Helgen har förövrigt varit bra.... Vi pressade hö igår kväll... Tyvärr har jag inte fått till någon ridning för älskling har jagat VARJE dag, inkl. fredag som va eftersök på påkört rådjur... Suck! O om jag ska rida henne vill jag inte göra det halvdant.... Jag vill ju i sånna fall rida henne fre-sönd så vi kommer in i det hela... Sen hoppas jag att jag ska få till någon tur under veckodagarna iaf..... Nya tag nästa helg!


Nej, nu ska jag byta blöja på Poop-iam känner jag...
Hörs!



Emma... Nämen va kul!!!! Vill höra mer... Vet nästan ingenting om Ediths mamma! :)
Åhh fy då... Hoppas det går bra med Viggo! Har du någon blogg eller så? Tack, det behövs... :) Kram!


Sicken Besvikelse!

Har varit supersugen på moröttsbitar o doppa i hemmagjord vitlöksdipp typ HELA veckan... Men har inte haft något o göra dippen på.....
Så igår kom jag äntligen ihåg att påminna älskling om att köpa med en Creme Fraice....
Så nu skulle jag ställa mej o fixa iodning detta... Som tur va så började jag inte o skala morätterna för vi hade ju ingen vitlök hemma! VA FAAAN!!! Vi som jämt har färsk vitlök hemma! Åhhh.... Jag blir så besviken!!!
Suck!!!!!!


Inget nytt... Elliot är fortfarande lös i magen o så vi vågade inte åka på kusin Nellie's 3 år kalas idag....
Älskling, Micke o Lisbeth e ute o pressar hö... O här sitter jag med William som sover i soffan.... Han ska alldeles strax vakna o ha mat.... Elliot "slängde" jag i säng halv 7, efter en dusch.... Han gick verkligen på sina reservbatterier sista timmen! Nått så trött! Herregud va han höll på!!!


Williams bajs e ljust oxå, inte helt avfärgat, men mycket ljusare än tidigare.... Suck! Bara att avvakta!




Hmmm... Vad ska jag smaska på till Gladiatorerna då? Kvällens dilemma! :P


Heldag!

Va en riktig heldag igår....
Besöket på 334:an gick snabbt o enkelt... 1 timme o sen va vi klara.... Värt att åka ända ner till Gbg?
Sen virrade vi runt i vägbygget o hamnade helt åt helv*te fel! Haha! Skrattade så jag vek mej dubbelt! Haha! Tur inte jag körde! Hahaha!
Väl på rätt väg igen så stannade vi i Uddevalla på Torp o köpte 2 par skor till Tottis...




Där det är svart skinnimitation är det brunt....


Mycket välbehövligt kan man lugnt säga!!!! Hehe! Blixtenskon blev strl. 27 och Vinterkängan blev strl. 28!!! Herregud, vilka fötter! ;) Haha! Kändes lite dumt att köpa vinterkängor såhär sent men vi va ju illa tvungna, han har ju växt ur sina gamla o han kan ju inte ha icke-fodrade nu..... William får ta över dom så småningom.... :)
Älskling o Wille va en sväng på Biltema och Jula när jag o Elliot virrade runt efter skor... Sen blev det en sväng med välbehövliga grejer på Ö&B... Bl.a. diskmedel, schampoo, balsam, tvål m.m. Sen köpte jag även Toy Story 1 & 2.... Elliot fick ju Toy Story 3 i julklapp.... O sen så har jag ju även köpt Woody och Jessie i mjukis till honom, ca 30 cm stora.... Han gillar dom skarpt! Så nu försöker jag få honom till ett Toy-Story-fan! Hehe!




Läkaren ringde nu för en stund sen om provsvaren igår oxå... Bilirubinet hade gått ner till 88! Levervärdena va fortsatt förhöjda men helt klart bättre än förra veckan.... PK:t va bra! :D


Nej, nu ska vi se på Toy-Story, 1:an.... :)


Busungar.... <3

Elliot stod o busade med Lillebror förut, hur sött som helst....
Han sa "Brrruuuum" o William höll på o garva ihjäl sej... Haha!
.....Och jag "smög" dit med kameran... :D













Vi va på Babymassage förut... Lika trevligt som vanligt... :)
Imorgon blir det en tripp till Gbg o Drottning Silvia's Barnsjukhus... Håll tummen för att proverna är bättre!




Maddis... Jag köpte Roxie nere i Götene, utanför Skara... Hon va ju 6 månader när jag köpte henne så jag vet tyvärr inget om hennes föräldrar... Bara att hon e blandis Golden/Schäfer....


Barn.... :)










Voffar! :)








Här ser han riiiiktigt lömsk ut alltså!






....Lurvtuffs!








Bildbomb!

Här kommer en rejäl bildbomb på hästar, hundar o barn! :D







.....Det va då själve F*N vad segt det var då....! Det här orkar jag inte med....
Ska traska ut o ta in hästarna nu o fylla vatten...
2 grabbar sovandes brevid mej i soffan, Älskling till vänster o Wille till höger!

Resten av bilderna kommer imorgon förmiddag.... :)


Lyssnar - Lyssnar inte?

Läkaren på Drottning Silvia's: -"Varför bytte ni till BabySemp?"
Jag: -"För att jag inte vill att han ska äta hypoallergen mat när han inte är allergisk, jag är rädd att han ska utveckla allergier som han egentligen inte har... O sen så spyr han av Neocate o han äter nästan aldrig upp den!"

Alltså, varje människa i världen fattar väl att jag vill ge honom modersmjölkersättning som är baserad på mjölk när jag säger så..... Trodde jag....

Läkaren på Drottning Silvia's: -"Okej, men då kan vi ju ge honom Pregistimil..." Bla-bla-bla....
Jag: -"Kalasbra..." Bla-bla-bla...


(Givetvis bytte jag till Babysemp med samråd från både läkare o dietist på NÄL.)

Nu fick jag med faktablad om Pregistimil....

"Pregestimil Lipil är en hypoallergen och näringsmässigt komplett modersmjölksersättning för spädbarn (från första levnadsveckan) och barn med fettmalabsorption och/eller komjölksproteinallergi med symptom som långvarig diarré, andra gastrointestinala symptom eller "failure to thrive". Proteinet är höggradigt hydrolyserat och därmed hypoallergent. 55% av fettet är MCT-fett. Den stora andelen MCT-fett gör Pregestimil Lipil lämplig för barn med fettmalabsorption. Valet av glukossirap som kolhydrat gör produkten lättabsorberbar. Pregestimil Lipil är fritt från hela komjölksproteiner, laktos, sojaprotein, galaktos, gluten och sackaros."


Nu får han ju ett hypoallergen mat igen!!!!!! Trodde inte jag kunde vara mycket tydligare? Visst, MCT-fettet i denna maten är jättebra för William... Men finns det ingen specialmat baserad på mjölk med MCT-fett??? Och om det nu inte finns det, varför sa inte läkaren det till mej då??? Hon sa ju att han kunde få Pregistimil när jag sa att jag ville ge honom "ICKE-HYPOALLERGEN"!!!!


BLir så förbannad på folk alltså!!!! :@!¤###!!@


Planer, önskedrömmar...?

Till helgen tänkte jag börja rida Edith lite... Eller ja, åka runt lite på Edith.... Får se hur det blir i verkligheten... Men jag hoppas det ska bli så oxå.... Börjar på fredag o sen fortätter jag både lördag o söndag...
Under veckorna e Elliot på dagis månd-onsd till 12.00.. Men han sover ju inte där o han kommer i sånna fall sova mellan ca 14-16.... O då kan ju jag passa på o rida.... William sover oftast middag då oxå, om inte annat så stensomnar han i vagnen när han e ute... O om snön e så snäll o fortsätter ligga så kan ju jag rida på åkern utanför huset på veckodagarna....  

Inte illa jag har en plan iaf... Haha!

--------------------

William har börjat vara så vaken nu för tiden!!! Oftast bara 1 lur på eftermiddagen.... Däremellan är han vaken o hur pigg som helst.. Så himla kul o se hans utveckling.... :)
I vanliga fall så lägger han sej mellan 21-22 och sen väcker jag honom kl halv 7 på morgonen när Mikael o Tott åkt, så han får mat o sen somnar han om till ca halv 10.... Sen e han jättevaken o tar en lur mitt på dagen... Sen brukar han visserligen sova sista timmen innan han får mat o går o lägger sej för natten... :)
Detta funkar bra för oss o det e ju väldigt olika hur familjer väljer att göra med sina barn.... Men än så länge tycker jag han kan vara med upp såpass länge... Dels för att jag helst inte vill att han ska sova tills han vaknar på morgonen eftersom att han behöver all näring han får i sej... O då vill jag ju ge honom mat så sent som möjligt....
När Elliot var 6 månader så "åkte" han ur vårt rum... Kan direkt säga att så blir inte fallet med William... Med honom satsar vi på 8 månader....



Nej... Nu ska jag o Elliot titta i en bok som han kom med...
Vi hörs!


Sista natten med Gänget!

Sitter o tittar på Sista natten med gänget på Tv4 Film... En film som älskling har nämnt ett X antal gånger o som han älskar o som jag aldrig sett... Nu är det på tiden!
Han får dock slita nere i källaren o såga älgkäkar.... E han så dum så han tar på sej sånt så får han skylla sej själv... Ursäkta, men riktig skit-göra som du frågar mej!
Anjelica o Thomas la upp en bild på negerbollar på FB så jag va ju tvungen att fixa ihop det oxå.... Hjälp va gott det är! Det e verkligen nått sånt som man aldrig tröttnar på... Nu när man har blivit "äldre" gör man det inte så ofta heller så nu är det EXTRA gott.... :D Nam-nam! :)

William's 5 månaders bilder.... :)











Blickade tillbaka på de förra månadersbilderna o antingen är det kameran som gett fint ljus på honom eller så har han blivit mycket bättre i färgen.... Ska ta kort imorgon oxå för o kolla skillnaden! Hoppas-Hoppas han börja bli "normal-färgad" på riktigt nu.... Mammas lille skit-unge! :)


- 15 grader!

Jepp, minus 15 stod det på temperaturmätaren i morse vid 6.... Usch!!!!

Har precis kommit in från stallet... Elliot sover middag fortfarande o har gjort det i 2 timmar... William sov när jag va ute men han vakna lagom till jag precis va klar... :)

Ska ta o fixa lite käk till Wille o sen ska jag laga middag.... Fisk i äggsås o potatis står på menyn idag... Va riktigt längesen vi åt det.....


Btw, i dag e lill-prinsen prick 5 månader! :)
Hörs!


Söndag.

Idag har min älskade Kerstin o hennes pojkvän Jonas varit här typ hela eftermiddagen.....
Jättekul!!!! :) Alla hundar har busat som fasen, Zita fick oxå va med..... :) O så va Älskling va ute med Zentus o jaga i morse oxå... Hon va jätteduktig o drev ~40min på en bock....

Jag är supertrött efter helgen så det blir tidig kväll i kväll....


Hörs imorgon!


Puss!


Dopdagen....

Har inte orkat uppdatera er från i torsdags...
Alla Williams levervärden var förhöjda! Annars brukar det bara vara 1.... Bilirubinet hade ökat till 120!
Efter att ha pratat med vår läkare i Gbg blev jag aningen lugnare efter att ha fått lite smått panik o kände att en vistelse i Gbg inte var långt borta....
Hon gav oss order om att öka medicinen som stimulerar gallutsöndringen, Ursofalk, och byta mat.... Så sen i torsdags har han ätit Äckel-Neocate som han inte ens äter upp..... Suck! Babysemp va tydligen inte så bra för William o hans gallflöde.... Han har gått upp bara ~400 gram på en månad!
Men på måndag ska jag ringa dietisten på NÄL som ska orda Pregestimil till William... En modersmjölkersättning med MCT-fett (Medelkorta fettkedjor) som är bra för honom.... Hoppas den smakar bättre än Neocate!

Redan 1 dag efter NÄL-besöket började det bli gult i blöjan igen.... Fattar ingenting........

Ber till högre makter att det bara va hjärnsläpp(?) i hans system!




Dopet idag var mycket lyckat!
Tusen tack alla som kom o tack för alla doppresenter! :)






Efter dopet tyckte William det var bra!!! Och det resulterade i en ledsen liten William!








Pussbild - Ett måste!



Och jag känner mej jättestolt! Jag samlade mej mod o läste ett stycke av "doplåten" som Iselin egentligen skulle sjungit men hon va sjuk så hon kunde inte sjunga.... Visst, jag läste säkert lite otydligt och snabbt.... MEN, jag gjorde så gott jag kunde..... :)



I LOVE YOU!


HELVETE rent ut sagt!

Finner inga ord! Mitt hjärta gråter!

Williams gallflöde har troligtvis gett upp hoppet.....
Hans bajs är avfärgat... Beige't, kittfärgat....

Antingen så har levern pajat, eller så är det stopp någonstans i gallgångarna..... Om vi har riktigt, riktigt tur så är det kanske bara någon form av diarré.... Elliot började va lös i magen idag nämligen......
Hoppades på att det var en engångsgrej... Men andra bajsblöjan va lika avfärgad den.....



Åhhhh, blir så förstörd!!!!
Vi ska ner till NÄL imorgon o ta prover.......


Gnälligt....?

William har varit missnöjd sen halv 6... Har somnat till någon pyttestund, men sen dragit igång igen..... O före han va missnöjd så hade han varit vaken sen halv 3....
Tror det var någon form av övertrötthet, sen så kom han aldrig till tro.... Sen bajsade han som en häst... Men det hjälpte i 1 minut... Sen va cirkusen igång igen... O så har han fått mat med 3 h intervaller oxå... Inte ens det har hjälp, 2 ggr... Senast han fick mat var klockan halv 9.... Han va nöjd 10 min... Sen började han skrika igen... Nu har jag suttit o pratat o skojjat med honom i drygt 1 timme..... Och nu äntligen, peppar-peppar, verkar han börja komma till ro... Ögonen svider... Ska hoppa in i duschen så fort han somnat till ordentligt o sen bär jag upp honom till sängen för natten....

Han kan få några skrik-ryck på kvällskvisten, men de brukar inte vara såhär länge! Stackars, stackars lilla gubben!


Busungarna på nyårsafton!









Nu, hoppar jag in i duschen!


Hovslagaren!

Sandra.... Du e FÖR rolig du! Puss på dig min älsklings-pingla! ;)


Jag e lika seg som alltid!
William har somnat här i soffan... Jag funderar på o käka frukost o sen smita ut i stallet o mocka.....Med baby-watchen i fickan.... Vill inte dra ut honom när han sover så gott... Dessutom ska jag dra ut honom runt ca halv 2 för då kommer hovslagaren! :)

Planerar inför dopet.... Blir alldeles matt.... Justde, jag måste ringa prästen! Ko-ko-Lizette! REMEMBER!!!!!! Gör det snart.... :P
Faaan, kom även på att jag måste ringa veterinären.... Men de soporna har ju telefontid mellan 8-9... Hur ska man komma ihåg det på morgonkvisten??? Måste fråga dom hur det blir med direktregleringen på Bonzo's tandskador.... När jag pratade med Agria hade de inte fått in nått..... Blir så matt!


Nej, NU tar jag tag i mitt liv! :)



BTW, mitt halsband köpte jag på http://www.mittnamnhalsband.se/ för er som har frågat om det! :)




Har tagit lite bilder på barnen som kommer upp lite senare!


Seeeg!

Idag e ja jäkligt seg! All sömnbrist från nyår har kommit ikapp mej...

Nyår var otroligt lyckat tycker jag! Mycket trevlig!!!!!

Elliot är på dagis idag, så bara jag o W hemma... Tänkte mata honom alldeles strax o sen bege oss ut i slasket o göra stallet...




BTW, vilka roliga slutsatser ni drar om 12:e Dec... Sandra slår nog priset som ringer o frågar om jag e gravid.... Nej, Sandra.... Jag e ingen elefant som går gravid i 12 månader! Hahahaha!


Har tyvärr inte så mkt mer o skriva....


RSS 2.0