Livet?

Några bekanta hemmavid har precis varit med om det mest fruktansvärda man någonsin kan vara med om....
De förlorade sitt barn....
Tycker personligen inte om att skriva något om sånt här t.ex. i bloggen, när det drabbar andra.... Varför vet jag inte...? Man känner sej så ynklig!
Men jag höll själv på att mista min son så det var som att någon skar mitt hjärta mitt-i-tu ikväll!
Man ska inte behöva ta farväl av sitt barn!
Fruktansvärt, ofattbart, orättvist.....
Finner inga ord!

Alla mina tankar och styrka går till familjen! <3


Måndag!

Japp, då va det måndag igen....
Mikaela o barnen har precis åkt hem efter en heldag här! :) Lika trevligt som alltid! :)

Mikael e ute på tur med jobbet i kommer hem sent idag så blir tyvärr ingen ridtur idag! :(
Men igår va vi ute o Edith va superduktig! Diablo, det monstret, han sprang hem han... Haha! ....Han försvann nämligen o kom aldrig efter så vi red hemåt o leta efter honom o då hade han hunnit springa hem till dom andra... Haha! Pucko-häst! ;)
Så vi släppte ut honom i hagen till dom andra o red en vända till... Gick hur bra som helst! :) Är så imponerad på Edith som inte stressade upp sej alls när Diablo försvann eller när vi red iväg utan honom! Duktiga flicka! :)
Kunde inte låta bli att ta en liten galopp på hemvägen... Klockren fattning! :) Längtar så tills vi kan komma igång med träning, och inhoppning! :D


....Snart e det läggning för barn också! Ska bli skönt med lite egentid i soffan!
Vi hörs! :)


Fredag kväll!

.....och jag sitter i smuttar på en Bacardi Breezer Watermelon!

Ridturen med Edith förut gick kalas! Diablo va dock inte lika pepp.... Han vände säkert 10 ggr o galopperade hemåt, men Edith lyssnade på mig o väntade snällt på att hennes käre son skulle fatta att vi inte skulle vända hemåt än och kom tillbaka! Haha! Knäpp-Gök!! ;) Travade även lite smått idag... Måste beklaga mej lite över hennes bedrövliga, fruktansvärda trav!! Herregud! Hinner knappt resa mej upp i sadeln innan hon tagit nästa steg! Hemska ponnytrav!!!! Usch! Hoppas det kommer kännas bättre iaf o att jag bara e ovan med hennes mini-steg! Tur hon inte ska bli dressyrhäst.....

Nej, nu ska jag fortsätta ägna mej åt sorgliga Fångarna på Fortet! ;D Haha!

Btw, det blir tyvärr ingen Örebro-resa imorgon! Jag som verkligen hade sett fram emot det!! :/ Usch så trist!! Familjen har nämligen fått höst-blåsor o då e det ju inte kul o åka dit o bara kolla "lite snabbt" på hästen...
Jaja, men den som väntar på något gott..... Nästa söndag har vi planerat in istället! Kan knappt bärga mej!!!!! Aaaaaah vad jag längtar!!!!!!!


Smile!

Fått till en App med smileys äntligen! Haha! Har seriöst saknat dom! Men tyvärr e det väl bara iPhone som ser dom... Men jag gillar't!!! Haha!

Idag blir det ingen ridtur! Mikael e i väg till Åmål en sväng... Igår va jag iaf ute igen! Edith va betydligt lugnare o jag behövde inte sitta o dra i henne hela vägen hem! Men det e ju inte konstigt att hon oxå vill springa när Diablo sätter full fart hemåt! Haha! Han va då lika söt igår! Måste få med mej någon som kan fota när vi rider! Han e riktigt snygg när han springer runt o leker allan! ;) haha!

Igår hade vi besök av Cina o Marcus! :) Idag har vi varit o hälsat på Mikaela, Haley o Levi.... Och imorgon kommer Sabina o Leon hit! :) Såå kul o umgås med folk! Haha! ;)

Vi hörs......


Ridtur! :)

Japp! Det blev premiärtur för oss! Edith va lika klockren som alltid! Dock lite nervös på hemvägen när Diablo fick sina små ryck! ;D Haha!
Han sprang mest runt som en liten vovve med svansen rakt upp i luften, samtidigt som han typ viftade med den! Haha! ;) Hur sööt som helst! ;)
Kunde inte låta bli att trava en liten sträcka med henne! Hon va som en tickande bomb innemellanåt, så lika bra o få lite utlopp för all sin energi! ;) Faktist bara kul o se att även hon kan va lite som en bomb! ;) Hon har ju varit så jäkla cool-lugn innan! :P Men inte så konstigt om hon blir nervös när hennes Bebis försvinner runt ett krön! :)


Nej! Nu blir det borsta tänder, sen najti-najti!!!


Middag!

Mikael har lovat fixa middag idag när han valt en av sina favvorätter; potatismos och ugnsstekt falukorv! Usch säger jag! Haha! Men jag slipper laga den iaf! ;) Skala potatis blev mitt jobb bara... Skönt o slippa vara husmor för en gångs skull! ;)

Efter middagen ska jag iväg en sväng.... Men sen tänkte jag bege mej ut på en ridtur med Edith! Ska bli så kul! Väntat länge på det här nu.... Hoppas bara Diablo sköter sej, bäst o ta med dressyrspöt för säkerhets skull! ;) Hehe!

På lördag åker vi upp till Örebro kikar på vår nya häst! Jäklar vad jag längtar!!!!! :) Ska bli så kul o se henne, och hennes fölis IRL!!! :D

Vi hörs! :P


I'm Back!!!!

Haha.... Eller ja,,,, jag har aldrig varit borta.... Men min iPhone har inte riktigt varit där den borde.... ;) Men nu e den på plats igen!! :)
Så nu blir det bättre med update! Dessvärre fick jag antagligen en helt ny telefon vilket innebär att de stackars bilderna jag hade på min gamla inte finns kvar.... Tur jag inte hade hunnit få så många....

Mikael kom äntligen hem igår!
I eftermiddag kanske jag ska ge lite kärlek till min Lill-tös Edith o Spöket! ;) Får se när jag hinner komma igång med ridningen igen..... Men snart hoppas jag!


Nej.......vi hörs! ;)


Psyko!

Japp, min enda lediga/barnfria tid så ligger jag i soffan o samlar energi inför kommande dag... Har seriöst inte orkat med bloggen! Sorry!
Men imorgon kväll kommer troligen Mikael hem igen och vardagen blir som vanligt igen!
Jag behöver seriöst kvalité tid med mina hästar! Jag blir idiot!
 
Idag har jag o mina hyperaktiva ungar varit på dop för lille Lucas! Och igår va vi o hälsa på gänget och träffade 2 gamla kompisar från Lilleruds-tiden... Lika trevligt som alltid! Synd bara det inte blir så ofta!
 
------
 
Lilla Gams går det jättebra för! Han trivs som fisken i vattnet och de är jättenöjda med honom... Ska försöka få till o åka o hälsa på honom i kommande vecka! Sen så ska jag ju börja rida Edith i veckan tänkte jag!!! Iiiiihhhh!!! Ska bli såå förbannat kul! :) ...Och med ett Spöke med på vifft, får se hur det hela slutar! ;) Haha!
 
Och sen, ni som e min vän på FB, har väl säkert inte missat att jag köpt en ny häst!
I know, jag e galen! Haha! ;)
Men det känns såååå bra i magen! Nu kommer ju mitt avlande igång på riktigt! Ett riktigt avelsto, ett fruktansvärt bra avelssto dessutom! Är så sjuuukt nöjd! :)
Jag menar, Edith tog sej ju inte, så det blir ju ingen fölis för hennes del o henne vill jag ju helst komma igång med på riktigt med ridningen! Betäckningen va en räddning för att jag trodde Gamson skulle bli kvar här o 2 ridhästar har jag inte riktigt tid med i mitt liv just nu...
Men nu har jag ju fått ett riktigt fint avelssto att avla på istället och Edith kan få lite meriter innan vi ser vad som händer med henne... :)
 
"Vilma" som nya stoet heter är mörkfux, höga strumpor bak och stor bläs... Född 1998, 158 cm i mkh och en riktig snygging, tuff brud i lyxförpackning! :)
Levantos II - Furidant, ur stofamilj 53. Mamma är ELIT-premierad! Fem syskon som tävlat svår hoppning, bl.a. Verona som tävlat 160 cm med Helena Persson. Helena Persson hart även fött upp Vilma! :)
Vilma själv har tävlat upp till 130 cm men en skada satte stopp för karriären tyvärr.
Hon är dräktig och kollad på 60 dygn med Camaro M.
Hon har en riktigt snygg hingst-unge e. Corlensky G vid sidan så hon flyttar "hem" oktober/november någon gång efter att fölet e avvant...
 
 
Sååå, förutom att jag knappt hinner äta, håller på o förvandlas till en idiot och mitt psyke sakt men säkert bryts ner så mår jag förjävligt bra ändå!!! ;)
Men min Man får mer än gärna komma hem så jag får vara Lizette en liten stund!
 
Min iPhone e fortfarande inte tillbaka, men lovar att jag ska bli bättre så fort den kommit tillbaka! :)
 

Måndag!

Usch, jobbigaste helgen på länge har precis passerat!

Måndag och Elliot e tillbaka på dagis, skönt med en break! William ligger o sover i soffan och jag va ute en snabbis för en stund sen o tog in Gamson o gav honom mat i stallet... När jag kom upp till hagen låg alla hästarna ner, utom Stina... Gams, Edith o Diablo låg tätt-tätt intill varandra.... Världens finaste familj, mina hjärtan! <3
 
Idag, runt 14-tiden, kommer nämligen Karin från Lysekil RF hit för kontraktskrivning och för att hämta Gamson... Usch, fick ångest av att bara skriva den meningen!
 







 
 

Pain in the ASS!

Igår eftermiddag fick Wille feber...
Avvaktade lite med att åka till Akuten för vill INTE åka dit en lördag em/kväll om vi inte "måste"...
Men han blev liksom svullen i magen o inte alls tillsfred så jag ringde 1177 o pratade med en totalt inkompetent människa där som jag fick säga till att "jag faktist har en hjärna att tänka med"! Så fruktansvärt jävla idiotisk! Jag fick stava ATRESI till henne....? Hallå?! Efter att jag sagt att jag hade en hjärna att tänka med o hon pratat med bakjouren på NÄL blev hon en helt annan människa, ÖVERTREVLIG o jätte förstående!? Undra vad som hände? Haha!
Vi kom iaf överrens om att avvakta så vi slapp o bli sittandes på NÄL hela natten eftersom att läget ändå va relativt lugnt....
Jag la Wille o gav honom en halv Ipren... Dröjde ytterligare 2-3 timmar innan han somnade för natten; han bajsade som en häst 2 ggr och spydde 3 ggr.... ( =Därav svullen mage!) Klockan var runt 11 när han äntligen kom till ro o sov hela natten... När vi vakna hade han en temp på 38,2.... Yees, tänkte jag...

Jag, Elin o barnen drog på hopptävling i Färgelanda o va ute i friska luften....
Väl hemma igen runt 15-tiden så verkade han så himla hängig... Tempen va 40,0! Shiiit! Gav honom en halv Ipren o ringde återigen 1177... En mkt bättre människa fick jag prata med denna gången än kvällen innan...

Min pappa kom hit o hämtade Elliot o vi drog iväg... Vi va framme 17 och kom hem runt 21... De har tagit prover och känt o klämt.... Lyssnat på vad jag har sagt och alla har varit jättebra! Lyhörda, trevliga och tagit en på allvar! Helt otroligt! ;)
Leverproverna är ngt förhöjda, dock inte lika mycket som de brukar vara vid hans feber.. CRP ("bakterie-prov") va bra, bilirubin va oxå bra...
Såååå... Om han inte har blivit bättre på tisdag så ska vi åka in för nya prover, om han blir bättre så ska vi dit på torsdag.... Och om det blir värre; givetvis åka in direkt!

Detta är min vardag, och min man e förjävligt långt bort! Halleluhja!

Backgammon!


Gamson några dagar efter han flyttat hem till oss, 1,5 år gammal.


Gamson har tappat vinterpälsen o ser lite mer normal ut, haha! Våren -09, 2 år gammal.


Gamson på löshoppning med vinterpälsen! ;) Feb - 10.


Återigen blivit normal o fått sommarpäls, Maj - 10. 3 år gammal.


Vinter -10. 3,5 år gammal.


Gamson o hans blivande fodervärd Karro, 4 år gammal. Mars -11.
 
Gamson på ridbanan med Sandra på ryggen. Precis hemkommen igen från FV, April -12, 5 år gammal.
 

Snygg 5 åring, Juni -12.
 
Debut på dressyrbanan, Juni -12.
 
 
Debut lokal hopptävling, 5 år gammal. Sommaren - 12.
 

Hoppträning, sommaren -12.
 
 

Terrängträning Trossnäs Aug -12.
 
 

Gamson i hagen hösten -12.
 

Uppdatering!

Gamson gick, som väntat, igenom veterinärbesiktningen......

Så på söndag, imorgon, åker han till sitt nya hem, Lysekils Ryttarförening!

Känns fruktansvärt sorgligt och hjärtekrossande, men samtidigt känns det som ett rätt beslut!

Lill-killen har varit i min ägo sedan 1,5 års ålder, i snart 4 år... Jag har sett honom växa upp till en man, uppfostrat honom och lärt honom vad man får, och inte får göra! Jag har sett hur han har utevecklats och blivit en riktigt trevlig och okomplicerad, ung herre!

De har öppet köp i 2 veckor, till 23 september, så det e inte för än då köpet är helt genomfört. Kändes bra att göra på det viset så han inte får hålla på o flytta runt som någon vandringspokal! Men det e endast öppet köp om hans temperament, lynne eller psyke inte skulle passa verksamheten! Men har svårt o tro det skulle vara några bekymmer, killen älskar allt vad uppmärksamhet heter! ;)


Önskar Mikael va hemma så jag kunde börja jobba med Edith direkt... Då kunde man ju sökt tröst hos henne... Precis som Kalle fanns där för mig när Bezita såldes... Att sälja hästar e inget kul alls!!!!

Busted!


Japp......
Elliot vill ju aldrig sitta på hästarna längre.... Han säger att han vill, men sen när det väl kommer till krita o jag ska lyfta upp honom ångrar han sej, antingen säger att han inte vill rida, eller så vill han sitta på nån annan häst, o så vill han tillslut inte sitta på den hästen heller! Hehe!
Men idag när jag kom hem från ridtur med Gams så frågade jag om han ville rida, han blev eld o lågor!! Han SKULLE rida! Inget tjafs, Mikael satte på honom min hjälm o slängde upp honom framför mej i sadeln... Väl uppe i sadeln kramlade han sig fast med ett stadigt grepp i båda mina handleder! Men han sa inget....
....Så,,, Jag har kommit på att lilla, kaxiga Elliot tycker det e läskigt att rida! ....Själv! Så länge mamma sitter med går det bra, inga problem! Men att sitta på hästryggen själv är inget för Super-Boy! Hehe!
Men vi red ett varv runt huset o Elliot verkade då tycka det va kul! :) Han ville då iaf inte ner innan ridturen va över! :) Sååå... Han e busteeeeed! ;) Hehe!
 
 
Elliots första gång på hästryggen...Och mina fina pärla Kalle! <3
Overallen han har på sig är i strl 62 så här e han inte stor, hehe! Detta var före han fick egen vilja o kom på att det är på tok alldeles för högt ner till backen från hästryggen! Haha!
 
-----
 
Imorgon e dagen med stort D! Håll tummen för Guds skull!
 
Och idag åkte Mikael, och svärmor, till Jämtland igen för jakt... Troligen kommer dom hem söndag nästa vecka! Kul? Inte ett jävla dugg... Så nu e jag heeelt ensam med 5 hästar, 4 getter, 4 hundar, 3(?) katter, 2 kattungar och mina två älskade söner som alltid e så glada o lyssnar på vad mamma säger! ;) Så det här kommer gå sååå bra, ingen match ffs! ;P
 
Kanske ska ta o skriva upp numret till Dårhuset så det finns nära till hands?
 
 
 
----
Vänner, vad fan e det egentligen? Tydligen bara ett förbannat ord som inte har någon som helst betydelse?

Medicin för själ & psyke......

Tummen upp! :)
 
 

Kaffe!

Sliten som vanligt....
Håller på o plocka o greja här hemma lite... Väntar på att tvätten ska bli klar...
Älskling hämtade min garderob från Billingen i lördags o vi fick in den i huset igår så har röjjt lite i hallen med ytterkläder o skor som finns överallt....! Haha! Det blir nog mycket bättre nu när vi helt plötsligt fick ett bra ställe o förvara alla kläder! :) (Har haft dom i en alldeles för liten inbyggd garderob tidigare!) Mkt bättre nu!
 
På fredag är det veterinärbesiktning för Gamson!
Skräckblandad förtjusning!
 
Va ute igår på en timmes skogstur med honom igår, o hjälp va pigg han va! :) Gamla Gams e tillbaka på allvar nu!
Idag åker vi troligen till ridbanan o hoppar lite... Va ett tag sen nu.... :/
Måste även säga att jag är sååååå PEPP att sätta igång o börja hoppa in Edith nu när hon inte är dräktig!
Ska bli sååå himla kul! :) Hon har ju aldrig hoppat under ryttare, bara blivit löshoppad! Tror det finns massor med krut i den damen! :) ......O Diablo ska vi inte prata på ! :)
 
Lite bilder på pållarna...
 







Nej, nu ska nog jag o Wille slappa lite i soffan... Kanske sätta på Grease, va ett tag sen man såg den nu... :)
Ha det gött!
Btw, min iPhone e fortfarande inte lagad så därför jag e kass på o uppdatera! Så ni får ha lite överseende med detta, Sorry!

RSS 2.0