Fredag!

En dag med många måsten!
 Vi har ätit frukost, mockat inne hos Viper, fyllt hö o kollat vatten..

Tänkte nu försöka städa inne... Dammsuga o skura hela huset... Så fort kaffekoppen e tom... 
Börjar nog på övervåningen... Suck.. Så förbannat tråkigt! Dock går det ju av rena farten när man väl kommit igång! ;) 

Ska rida Lojz senare, hennes ägare kommer o hälsar på ikväll också! :) Kul! :)
Sen kommer några o hämtar 2 rundbalar efter 18...
Fredagsmys ska hinnas med också! :)


Kanske lika bra o börja städa...! ;)



Sjuka barn...

Suck! I natt kom Elliot in o la sig i vår säng.... När jag vakna till liv kände jag att han va kokhet hela ungen! Suck! På morgonen visade tempen 39,1... 
Jaaoohopp! Mikael fick vabba igen för ovanlighetens skull... Han har typ vabbat säkert 10 dagar denna månad! Helt jävla sjukt! Sjukdomarna bara kommer i går... Suck! Och Mikael e tvungen o jobba imorgon så jag fick snällt ringa o säga att de va tvungna att fixa in någon annan istället för mig... Skulle jobbat 7-12 så förlorat inte sååå många timmar iaf!

Jag fick min lön idag... Vet inte om jag ska skratta eller gråta... Helt seriöst? Hur fan ska jag få ihop denna månad..? Sälja mig själv...?
Måste få ordning på "anal-kassan", snarast! Blä!


På söndag blir det troligtvis kuligheter om det går som jag vill! :) Längtaaaar! <3

Näe, nu ska jag hoppa i dusch, sen sova... Stjärnan fick vila idag, men imorgon ska vi ut på skogstur igen! :)



Fina pärlan....

Varit i ridhuset med min fina pärla! Vi kämpade på bra tycker jag... Bästa Helena va såklart med o hejade på! <3
Shit vad man märker att Lojz börjar komma i form... Det tar längre tid innan hon börjar protestera och hon är knappt svett när vi är färdiga! Mkt nyttigt för henne o åka o ridas igenom ordentligt, gärna 1 gång i veckan... För ute kommer hon inte alls riktigt till ro o kan arbeta med kroppen så som hon gör inne...
Fina pärlan! Klockren i lastningen dessutom, i mörkret.... Kom hem 21.30! ;) Underbara mannen hade gjort klart i stallet också o stod o väntade in oss! <3

Nu ska jag däcka... Upp tidigt imorgon igen, jobb 7-14... Sen kommer bästa mamma o Morgan hit! <3 


Puss!

Tisdag!

Lediga dagen va snabbt över....
Haft en tjej på besök här idag som förhoppningsvis kommer hjälpa till lite här hemma med hästarna o så framöver... Och ha hand om Tequila! :) Hade varit väldigt kul om det blir som vi tänkt! :)

Tejpade händerna o begav mej ut på ridtur med Lojz när Mikael kommit hem efter övertid på jobbet också! Herregud så gött, nu är det faktiskt helt ok-ljust för ridtur tills strax efter 18.00! Fantastiskt! :) Lojz va ruskigt fin idag, härligt samarbete fick vi till o hon kämpade på! :) 

Nej... Nu ska jag hoppa in i en dusch, sen soova! Klockan ringer 5.30 imorgon... Puh!

Fullt upp med allt! :)

Jaa, här går livet på högvarv!
Jobbar för det mesta, men är ledig idag... :)
Sen blir det jobb resten av veckan! Jobbar lördagsnatten i arresten... Helt värdelöst faktiskt! Usch! Framöver kommer jag välja fredagsnätter istället... Hela helgen blir "förstörd" och jag orkar inte jobba något mer än just lördag natt, om jag jobbar fredag natt hinner man ju med o jobba söndag någon annan stans iaf! :)

Lojzan börjar bli riktigt fin tycker jag... Och energin börjar finnas hela passet... :) Tänkte kanske försöka knäppa lite kort på henne så man kan jämföra med när jag hämta hem henne! :)
Igår på vår ridtur gjorde hon en fuling... Hon är väldigt tittig när vi är ute o rider, tycker mycket är läskigt, byter galopp och hoppar i sidled... Men hon brukar aldrig vara speciellt snabb utan hon visar tydligt innan och jag hinner trycka på henne... Men igår när hon tittade till på en hög med pinnar så tvärvände hon med en gång... Hann inte ens o sätta mej ner i galoppen o trycka på... Haha! Blev lite snopen! ;) Haha! Jag har ju aldrig åkt av henne så när jag gjorde ett dyk rakt ner va jag livrädd för o tappa henne så jag höll kvar i tyglarna... Allt gick bra, men mina händer, framförallt vänsterhanden, blev helt uppbränd! 7 stora sår/brännblåsor! Mysigt värre! ;) Men just i det läget var det bara o dra på sej vanten o rida vidare! Jag som alltid har ridvantar när jag rider hade tagit av mina 5 min innan detta hände för att det blev varmt! ;) Haha! Så typiskt!

Men jag får se händelsen som att Lojzan börjar komma i riktigt bra form! ;)


Nu ska jag o barnen gå ut o greja lite... Så får vi se vad dagen har att erbjuda... Skulle behöva rida Lojz, men undrar hur min hand ska klara det, men det är väl bara o bita ihop! 


Är så fruktansvärt tävlingssugen också! Funderar o planerar lite smått inför starter o så... Men det är dåligt häromkring... Suck!

Klick!

Idag har jag jobbat till 13.30...
Sen kom Emma o hennes kompis o hämta en höbal...
Sen va det dags att rida Lojs! Idag sa det bara klick! Hon va sååå fin, vi tänkte precis samma och hon va helt med på notorna! Inget avancerat pass, men hon gav mej en sån otroligt fin känsla!

Är inte så himla sugen på att skriva faktiskt... Måste bege mej ut o byta lite plats på hästar.... Tycker inte jag gör nått annan när jag e hemma; mockar, fodrar, fyller vatten, fyller nya höpåsar, spånar o byter plats på hästar... Nu ska Teq ut till Carat...  Lojz o Vilma ska in... Carat har stått inne några timmar tidigare idag som sällskap till Viper, men blev utbytt av Teq...
Jag tycker lite synd om min lille mini-gangster faktiskt! ;)

Ursäkta mig!

Men vad har jag gjort för ont?
Jag är ingen som ger upp o tycker synd om mig själv i första taget! Jag står rakryggad o kämpar ut i det sista och försöker hela tiden se en mening med allt som händer, för att kunna tackla problem o situationer som uppstår på ett så bra sätt som möjligt....
Men nu vette fasen alltså.....
Vi va ju på ATG i tisdags för att Viper's svullnad i benet inte riktigt försvunnit trots att det gått två veckor.... Och jag har hela tiden haft en konstig magkänsla.... Jomenvisst....
Viper har fått en griffelbensfraktur!

Halleluja! Livet är en fest va?

Just nu vill jag faktiskt gräva ner mig i ett år eller två, sälja hästarna och skaffa hamster-uppfödning kanske.... 
Jag är så jävla deprimerad så jag mår illa av att bara tänka på skiten!

Varför i hela helvete händer allt ont mig? Helt seriöst! Har jag en ont förbannelse över mig där målet är att det ska gå så dåligt som möjligt för mej...? 
Ger fan upp alltså....

OM vi har tur kanske Vipers fraktur kommer läka fint o bla-bla-bla.... Men vem ser något ljus i tunneln nu liksom.... Om det va första gången något oturligt hände mej så hade jag varit väldigt optimistisk o försökt gjort det bästa av situationen.... 
Men......nu.....efter all skit jag gått igenom.... Suck! Jag finner inga ord!





Ridcenter på Dal

Glömde skriva om gårdagens lektion med Elliot... 

Mikael åkte ju med honom.... Han hade varit jätteduktig o tyckte det var roligt att rida igen... De hade till o med travat! :D Och han hade tyckt det var jätteroligt när det skumpade! ;) Haha!
Han sken upp som en sol när han kom hem... :) 
Men det här "jobbet" är du definitivt inget för mej, om jag inte måste! ;) Det e pappa-son-göra! Jag fixar inte att se Elliot ignorera och inte ta säkerheten på allvar! Som vilken 4-åring som helst gör.... Och att han inte lyssnar ibland... Och ja, jag vet att jag ställer för höga krav! Men när det handlar om mitt absolut största intresse, det jag brinner för, och se sin älskade son inte lyssna och ta saker på allvar, gör mej galen! Mikael e mkt bättre på o ta det som en lek, och då blir det positivt för Elliot.... Han har svårt att koncentrera sig, det bara e så.... Precis som jag va när jag var liten... ;) Haha!


......Visste ni förresten det... Jag va ju som sagt väldigt ofokuserad o vild när jag va yngre... 
Mamma ordnade att jag fick prova rida på privat-hästar o så men när jag va 6 år fick jag börja på ridskolan i Knöstviken! Mamma va knäckt! Jag lyssnade inte o helt i min egna lilla värld!  Efter lektionen frågade mamma om jag tyckte det var roligt, då svarade jag "Vet du hur många lampor det va i taket?" Mamma suckade o fick veta svaret av mej, varpå hon upprepar sin fråga... Då frågar jag istället "Vet du hur många som va trasiga?" Haha! Herregud! Dessutom ville jag sluta rida ganska snabbt men mamma tvingade mej att rida terminen ut, för hon visste att jag skulle tycka om det bara jag gav det en chans... Och mycket riktigt.... 
Sen kommer jag så väl ihåg när vi skulle börja trava! Jag hade en jätteful häst som hette Rocky, han hade världens skumpigaste trav, så det blev ingen bra första-trav-lektion... ;) Haha! Jag blev jätteledsen att inte jag fixade att trava.... Nästa lektion fick jag Charlie tror jag det va, då gick det bättre! :) Charlie va dessutom den första hästen jag galopperade på! :)
Sen när jag var 12 år fick jag min allra första egna häst, Zinette! <3 Ett äldre halvblodssto, enveten till tusen men väldigt snäll, en riktig första-häst! 



Haha! Kul information för er! :)

För trött....?

Jag är för trött för o släpa mej in i duschen! Ögonen går i kors, men fyyy vad jobbigt! Haha! 
Älskling gick upp i sovrummet för en halvtimme sen... O jag hamna i soffan, nere i tv-rummet, med tv:n avstängd dessutom! ;) haha! 

Jobbat i Bäckefors igår och idag... Gårdagen spenderades på NÄL med mormor som blev lite dålig...
Men läget blev under kontroll så vi kom hem igår kväll...
Idag har jag hunnit med o rida Lojz... Superpigga, roliga tjejen! :) Lika roligt att rida henne varje gång! ....Nästan! ;)

Bokat tid på ATG med min lille bebis nu, på tisdag rullar vi till Karlstad o hoppas på att röntgenplåtarna ser bra ut... Usch! Aldrig att det får va en lugn stund...
"Lille" Carat o jag fortsätter att lära känna varandra... Supertrevlig häst som gillar att bli ompysslad! :) Ska bli kul o åka iväg o löshoppa så småningom! :)

Morgondagen bjuder nog på en heldag med barn... Ska hem till Emil o leka runt lunchtid, sen ska jag försöka hinna med att rida Lojz när Mikael kommer hem...
På kväll drar jag ju som sagt till Borås o hoppas på en superhelg tillsammans med Isabell! :)
Men innan dess så får det nog bli nått fredagsmys/alla-hjärtansdag-mys med familjen! :)


Puss på er!



Gyllene Carat <3

















Changes!

Blivit lite ändringar i Bastorp!
Gävle-resan innebar ett byte.... 
Min allra finaste Myra mot stora vackra Carat! 

Fruktansvärt vemodigt, saknar henne enormt mycket! Men hon blir alldeles för liten för mej... 158cm, när jag trodde hon skulle bli närmare 170, med en mamma på 168 o pappa på 170... Ack så fel det kan bli.... Hon har varit så himla duktig o positiv när vi jobbat med henne... En häst jag alltid kommer bevara i mitt hjärta! Sicken personlig o speciell liten skatt! <3
Vår sista ridtur kommer jag leva länge på..... Skritt med Älskling på marken, men jag gjorde allt; svängde åt båda håll, bromsade med tyglar och startade med ben.... Sen så skadade hon ögat så hann inte med så mkt mer innan bytet...

Min nya stjärna Carat är en riktig fining! Känns fortfarande konstigt med en så stor pålle vid min sida... Haha! Man kommer av sej väldigt fort.... Han är ju lika stor som min älskade Kalle va... 171 cm, får se vart han landar som färdig... Född 2011, e. Cartier - Chess - Golden Grannus!
Verkar vara en riktigt cool kille med hjärtat på rätt ställe! :) Något valpig men det hör ju ihop med hans ålder och storlek... :)
Ska bli riktigt kul o börja arbeta med honom så småningom... :)

Hans gamla ägare va i samma sits som mig, fast omvänt.... Carat e hennes uppfödning som blev alldeles för stor för henne! Hon och Myran passa perfekt ihop! <3 Känns bra, fruktansvärt bra! :)


Imorgon bär det av till NÄL med Wille för provtagning igen.... Jobbade nu ikväll på Björklunda, kommer jobba onsdag o torsdag i Bäckefors hemtjänst.... Sen på fredag kväll åker jag till Isabell och Borås Grand Prix hela helgen! Ska bli så himla kul! :D


Puss på er!

Zombie!

Kl ringer 5 imorgon... Dags att hoppa i duschen kanske? Blev lat... Slappar i soffan för första gången idag! Jäääkligt gött!

Red fina, överenergiska Lojz förut i regnet... ;) Galoppfattningarna börjar sitta nu! Äntligen.... Vill så gärna åka till ridhuset snart igen... :)

Blandade känslor inför morgondagen... Usch... Ångest? Ledsen? Lyckorus? Euforisk? Vad vet jag... 100 mil väntar oss iaf....


Natti natti!

God natt!

Häcken full med allt som är runt omkring!

Viper's ben börjar bli mindre svullet...! Och han är fortfarande lika trevlig o handskas med! Alla unghästar borde bli sjuka så de blir schysst o välhanterade! ;) Haha! .....och den skulle jag sälja illa kvickt sa dom! Hans blod tyder på ett monster med vasst huvud! Hehe! Vi får väl se när det e dags med inridningen om ett par år, om lille Viper har utvecklats till ett monster då... ;)

Barnen börjar bli bättre, de äter rätt bra... :) Men Mikael får vabba imorgon också.... Jag ska jobba i Långed imorgon igen...! Gött!

Red Lojzan förut, men fick hoppa av o leda henne hem... Hon fick helt plötsligt ett sko på trekvart! Så Mikael fick komma med en tång o dra lös den! Vågade inte gå hela vägen hem o riskera att hon slet sönder hoven på kuppen! Bästa Anita kommer imorgon kl 9 o slår på den igen! :)


Nej! Vi hörs imorgon! Nu ska jag krypa upp ur sängen o springa ner i källaren o hänga upp mitt nytvättade hästtäcke inför lördagens äventyr! :D
.....sen tillbaka under täcket!

Puss på er!

Här går det i ett....

Igår kväll spydde Elliot igen... Hade precis gått 48h o jag trodde han va bra... Ack så fel jag hade! Resten av natten vakna han varannan - var tredje timme och hade räser-bajs och spydde däremellan! 
Båda killarna äter halvkasst idag och är lite halvdåliga i magen.. Tycker jag inte gör annat än o tvättar! Herregud! 4 täcken, 2 kuddar, nallar, 5 lakan, 3 underlägg till sängarna... Minst 10 par kalsonger! Vår "vanliga, vardagliga" tvätt halkar efter och jag ser berget växa medan jag bara ägnat mej åt att tvätta sängkläder senaste 3 dygnen...

Vardagliga lyxproblem? Antagligen..... Men klart man måste gnälla lite! ;) haha! Är bara lite orolig för Wille... Får hoppas det bara tar lite längre tid för hans mag-tarm-flora blir återställd efter en sån här pärs.....

Gårdagens veterinärbesök gick inte riktigt som jag hade tänkt.... En häst fick OK-stämpel i rumpan medan Den andra fick boxvila och antiinflammatoriskt.... 

Lille Viper hoppade på 3 ben i hagen när veterinären skulle åka! Herregud sicken tur vi såg det innan han hann att åka... Så nu står han inne och det är ett himla meckande med fodringar, mockade och byte av hästar i stallet.... Tequila har fått äran att göra honom sällskap under dagarna... Inte så poppis precis... ;) Idag släppte vi Vilma och Lojsan i ny hage så vi kan fullfölja avvänjningen av Viper när han får komma ut igen... Nu har han faktiskt inte diat på över ett dygn och är fortfarande trevlig att handskas med... Haha! Herrejösses säger jag bara, vilken häst! Lindar ju o hans ben minst 2 ggr om dagen, flyttar runt honom i stallet när jag mockar, har honom på stallgången och "grejar", ger medicin munnen... Och han bara gillar läget och tar allt med ro... Gnäggar lite på morsan ibland men han e cool-lugn! 
Nu får vi verkligen credit för att vi hade en sjuk fölunge som hatade oss som bebis... Så fruktansvärt klok och välhanterad kille! :) (((Säger jag efter 24 h, får se om han är lika trevlig på fredag...! Haha!)))


Näe, nu ska jag börja med middag! Hörs ikväll.....

Finalvecka....

I Paradise Hotel... Jävligt töntigt ibland, men fruktansvärt beroendeframkallande! ;) Haha!

Hästar inne, hundar utfodrade, barn sover... Och jag är parkerad i soffan... Ska sova när Paradise är slut! 


Så kul info hade jag o dela med mej av..... Haha!

Puss

Man ska inte ropa hej!

Kl 3 i natt kom Elliot in gråtandes i sovrummet... Det stod som en kvast ut munnen på honom! Hela han va full i spy, han spydde ner hela golvet bredvid min säng och även hela min sida av sängen! Hela hans säng hade också fått sej en omgång! Härligt-härligt!

Är det något jag har svårt för så är det kräkningar! Bara lukten gör att jag får kväljningar.... Men det va bara att bita ihop och inte göra en stor grej av det för att inte skrämma Elliot.... Tog med honom ner i duschen och Mikael fick "skit-jobbet" med att städa upp allting!

Idag går tvättmaskinen varm! Täcke, kudde, nallar, lakan, handdukar, påslakan och örngott ska tvättas. Alltihop är nerspytt och luktar apa! Blä!


Men jag har inte märkt nått mer på Elliot.... Han åt frukost som vanligt i morse och är pigg o glad.... Märkligt... Kan ju hoppas på att det är snabbt övergående som för Wille!

Dagen blir lugn för oss... Ska fixa lite lunch snart, sen får vi nog ta oss i kragen o gå ut en sväng! Jäkla äckligt väder! Ishalka så det står härliga till.....


Vi hörs
Senare ikväll! :)


Soffläge igen....

Precis kommit in från stallet... Tog in hästar o bytte täcken... Detta vädret gör mej gråhårig? Fick byta till lite tunnare täcken på allihopa nu när det är plusgrader igen...
Och nu börjar Vilma bli riktigt rund o goo... Åh, mys-pys med fölis! "Bara" 3,5 månad kvar tills mig egen-uppfödda Keeper kommer till världen! :) Inget namn alltså, utan min Keeper! :)
Kan inte bli annat än ett perfekt föl! :)

Va ute på tur i mörkret på Queeny förut! :) Vi såg 2 galopperande älgar, 1 rådjur och en traktor med snöblad! Mkt spännande, haha! Lilla Fiolsträngen! ;) Men hon är ju aldrig någonsin dum... Bara lite överspänd ibland! ;)! Haha!

Nu börjar William bli sej själv... Så nu på kvällen fick vi ha lite söndagsmys med godis för det blev ju inget varken i fredags eller lördags... Så skönt! Maginfluensan va snabbt övergående! :) Nu väntar vi på färgat bajs igen och "normala" levervärden när vi ska till NÄL i veckan... Och bra värden på Ammoniumjonet som också ska tas!



Blir VAB imorgon också, för att vara på säkra sidan.... Mikael ska iväg på trip imorgon också... Ensamma hemma tills på tisdag kväll tror jag han kommer hem igen... 

Nu blir det dusch! Hörs imorgon! :)

Natt-Uggla

Sitter på jobbet nu.... Kikar på film o tjatar med Kollegan... Väntar på fyllerister... Tror det blir tomt här i natt... Vem vill ut i snöyret o surra? Haha!

Va iaf ute på 1 timmes tur med Queeny förut... Superhärligt! :) Red en lite längre sväng o dit där de inte plogat... Så vi pulsade i djup snö o jobbade på ordentligt! Fina Pållen! :) När vi kom tillbaka så passade jag på o kapa manen på henne.... Något som jag har velat göra sen hon kom hem till mej men inte orkat ta tag i.... Haha! Men nu tog jag o min bästis trimkniven tag i jobbet! Gick superfort o blev faktiskt jäkligt bra! :) 




Annars har det inte hänt så mkt idag... Fick mej lite sovmorgon... Fixat stallet, ridit, plockat o tvättat... Umgåtts med barnen.... 
William börjar bli bättre nu iaf... Skönt!!! 



Nej... Vi hörs imorgon! Puss


RSS 2.0