Lite bilder från senaste dagarna...


















Hästhoppning

Kollar på hästhoppning mitt i natten på Eurosport... Skulle egentligen avancera till sängen men zappade lite o vipps så hittade jag detta... :)

Jag har varit gräsänka sen i onsdags så tiden har inte riktigt funnits för o blogga... Va ledig onsdag o torsdag, vädret va ju helt fantastiskt! Herregud!
Högsommar eller försommar liksom...?

Igår va jag, Josefin o barnen till ridbanan med Lojz... Hon skötte sej jättebra... Josefin fick rida henne lite för första gången... Tror nog hon gillade henne trots att hon är lite lat på bana utan hinder! ;)
Va ju där i tisdags med Helena o hoppade... Jag tror inte jag sagt det va...? Hon va iaf så fruktansvärt lydig... Ruskigt duktig o jag behövde helt plötsligt driva i anridningen... Inte riktigt vad jag e van vid... ;) Men hon va så duktig o hoppade ruskigt väl! :)

Nästa torsdag blir det terränghoppning i Åmål för Ann-Louise! :) Ska bli ruskigt kul! :) Längtar! :)



Morgondagen bjuder på Dalslands Crusing med "Morfar o Kerstin"... Ska bli kul för barnen o åka lite raggarbil! :)
Hoppas på o hinna med o rida på ett eller annat sätt.... Imorgon kväll kanske... Om svärmor kommer hem från hennes kurs...(?) i någorlunda tid iaf... Känner inte för o åka till ridhuset nått mer denna vecka...



Puss o svejs!


Lunch!



Sitter o har lunch på jobbet... Börjar igen alldeles strax...
Härliga, underbara sol vad jag tycker om dej! :) Premiär för leggings o "arbets-klänning"... Känner mej feminin som springer runt i klänning.... Kan ju tillägga att jag också skrämmer folk med mina vita ben! ;) Haha! Men det bjuder jag på! ;)

Nej, Time for some work!!!

Pissregn...

Usch ja.... Men det var väl nödvändigt kanske... Varit så himla kvavt idag....

Dagen har inte bjudit på nått speciellt... Jobbat, ätit, burit ved, fixat stallet, fyllt vatten, matat hästar i barn, duschat barn o lagt barn... Avslutade sen med o ta in hästar....
Rida Lojz hanns inte med... Mikael fick åka o jobba efter middagen...



Försäljningen av Vilma blev som bortblåst... De ringde o avblåste allt... Jäkligt surt eftersom att vi har haft kontakten sen innan påsk o allt har låtit så himla bra... Suck! Menmen, sånt är livet... Har annonserat ut henne igen så får vi se vad som händer... Annars får jag väl betäcka henne o sälja henne dräktig i höst.... 

Imorgon är det jobb som gäller igen.... 7-16... 

Nu blir det natten!

Underbara väder!

Heeelt fantastiskt!
Började med o sova bort halva dagen... Haha! Men välförtjänt... :)
Sen stod långtur med Lojz på schemat! Gav oss ut på en härlig ridtur o hon va lika pigg som vanligt... Haha! Den hästens energi alltså! Blev en hel del galopp så hon fick upp flåset lite... Kan ju tillägga att det blev en rejält av-svampad tjej när vi kom hem... Både hon o jag va helt dyngsura av värmen!

Sen kom Josefin o vi pysslade lite med hästarna... Trimmade Tequilas man o hovskägg så nu ser hon ut som en häst igen... ;)
Sen for vi till ridhuset med henne i longerade... Klockren i lastning o traska rakt på båda gånger! Hon skötte sej jättebra på volten o fick även galoppera i lina för första gången! Duktig tjej! Sen avslutade vi med att Josefin både skrittade o travade på henne, med mej bredvid på marken.... Superduktiga båda två! :) Så kul o jobba med unghästar! :)
Viper o Carat stod inne när vi va iväg o Viper fick vara ute för första natten i natt... Vädret är ju kanon så hoppas det blir bra för honom nu... Om det regnar kommer jag ju givetvis ta in honom nattetid igen... V & V får nog gå ute nattetid fr.o.m. nästa helg om vädret håller i sej... Har inte bestämt mej om Lojz än... Men hon får väl också gå ute snart... Carat kommer nog flyttas till hennes hage snart... De är helt betuttade i varandra! Haha!




Morgondagen bjuder på jobb, Långeds hemtjänst som kallar... :P

Hörs av! Puss

Tappat stinget....

Jaaa.... Jag har änna haft en liten formsvacka... Ingenting  har känts kul på hästfronten... Tiden är inte min bästis dessutom... 

Jag har alltid varit sån att jag vill ha mål med det jag sysslar med, inte bara göra något halvdant! Jag vill ge 110% och se resultat av det jag gör.... Målet med min ridning är att tävla o träna, och komma längre o längre hela tiden... När jag får noll respons så tappar jag suget, helt enkelt... 

Och älskade, fina Carat... Han går i hagen o skrotar... Och växer som bara den dessutom... Herregud! Han är över 173cm nu.... Vart ska detta sluta? Haha! Vill så gärna börja jobba med honom, men jag känner att inte tiden riktigt finns just nu... Och åter igen, jag vill inte göra något halvdant! Så ja, han växer o får vardagshantering, mat o kärlek! :) Han är nöööjd med livet som 3-åring med semester.... :D

Den socialt missanpassade 1-åringen jag har har äntligen fått komma ur sin minimala sjukhage på 5x3 m o fått börja gå i stor hage med Tequila o Carat... Tyvärr har de inte varit så snälla mot honom så han är full i bitmärken stackarn... Men vill inte sära på dom heller... Han måste ju socialiseras med andra hästar igen... Så jag får ge dom lite tid, det är ju lugnt i hagen mkt nu.......

Och nytillskottet Valle.... Han har väldig diarré nu, och alldeles kal på rumpan... Tycker så synd om honom.... Men förövrigt är han pigg o alert och njuter av livet... Fruktansvärt  go o social bebis... Men sen har han ju sina stunder... ;) Haha! Vi får ge det några dagar för hans mage att komma i ordning, om hans allmäntillstånd inte blir sämre förstås... Det e ju vanligt med diarré i samband med stoets fölbrunstrunt dygn 9... Nästa vecka kommer hovis o filar lite på fötterna... :)

Om allt går enligt planen kommer Vilma säljas också... Och åker troligtvis när Valle är avvand.... Så himla tråkigt, älskar verkligen den damen... Men känner just nu att allt bara går emot mig o avel är definitivt inget för min nuvarande livssituation... Jag ska rida, inte föda upp... Och ha ett T-märkt sto som bara går i hagen är inget för min plånbok...


Så min långsiktiga plan för kommande 3-5 år är Carat, Viper o Valle...

På måndag ska jag åka o hoppa Lojz för första gången på typ 4 veckor... Ska bli kul.... :) 


På jobbfronten har jag det rätt bra nu... :) Va ett tag i april det va dåligt, men nu börjar det ordna upp sig igen... :) Jobbar mest i hemtjänsten i Långed o trivs dom fisken i vattnet, underbara kollegor o underbara gamlingar! :) 
Just nu jobbar jag i arresten o har det rätt lugnt, än så länge....
Och det underbara vädret har ju återuppstått igen.... Jag passar på o njuter av varje timme! :) Tidigare idag va jag, Anna o barnen i lekparken i flera timmar! Jättemysigt.... :)

Nej, nu tror jag en sevärd film börjar på 4:an... :)


Pusss


Value von Liz

 

RSS 2.0