Monday!

Då va det måndag igen!
Helgen har varit kanon och igår va vi på simskolan igen! Elliot va lite modigare denna gången...:) William va lika galen som förra söndagen! :) Haha! Mikael har badat med Elliot 2 senaste gångerna och jag med Wille så har inte jättestor koll på vad Elliot övar på... Men William sitter på kanten, och på tjock madrass i vattnet och hoppar till min arm, och på så sätt hamnar hela han under vattnet... :) Han e helt sjövild och tror minsann han kan fixa allt själv! :)

....och vad hände med vädret? Igår snöade det och har varit minus hela nätterna... Nu börjar piss-regnet igen... Suck!

Vilma och Edith e helt bra i benen nu... :) Ingen svullnad alls, skönt!! Vet inte vad som var problemet... Och vi har inte fifflat med något nytt foder under denna perioden heller... Märkligt!
Hoppas regnet lugnar sej så man kan komma ut på ridtur senare...

Denna veckan har Elliot höstlov o kommer vara hemma hela veckan...
Imorgon ska vi hem till hans bästis Emil... :) Ska bli skoj!

Snart kommer Josefin hit o umgås! Dricka kaffe, tjata och blondera mitt hår lite till, är vad som står på schemat! :)
Och i eftermiddag kommer fotografen som tog Williams 1 års kort hem till oss för att gå igenom o beställa kort! :)


Nej, vi hörs! Btw, har ju lite hästkort i kameran... Kanske ska ladda upp några...?


Häst-Doktorn!

Har haft veterinären här idag.... Eller häst-doktorn som jag säger till Elliot!
Igår när jag skulle ut o rida va Edith svullen i 3 av 4 ben! Hon va inte så halt, mest stel... Men när vi stod på gången visste hon inte riktigt vilken ben hon skulle stå på... Hon hade även en temp på 39,3... Mkt märkligt! Så idag ringde jag hit veterinären för säkerhetsskull eftersom att helgen börjar imorgon o så... Svullnaden va betydligt bättre o hon hade en normal temp! Dock lite ont i höger bak...
Men hon fick nån smärtstillande/antiinflammatoriskt injektion i halsen som skulle hjälpa henne o ta hand om det... Sen passade vi även på att ge henne första sprutan av grundvaccinationen... Så andra sprutan om 4-6 veckor!
Hon kollade även lite snabbt o Vilma som också varit lite småsvullen sen i söndags, men ingen hälta alls... Hon konstaterade som jag att det inte va något allvarligt! Hon har inte ont utan bara lite "gallig"... Skulle testa o linda benen några nätter...

Jopp... Det va min dag typ! Haha! Handlat har vi gjort också! :P

Just det, hela familjen hade sin första fredagsmys idag! Hehe! Vi tände lite ljus, Elliot hade fått köpa godis tidigare idag, och myste till X-factor... William smakade lite chips o Mariekex! Hehe... Halv 9 fick William hoppa i säng o strax innan 9 va det Elliots tur! Mkt uppskattad kväll! :) Kommer numera göras varje fredag! :)

Morgondagen händer inte så mkt... Mikael ska jobba på någon skogsdag som hans jobb arrangerar... Jag o barnen får väl.... Tjaaaa.....hitta på nått kul...?


Tandläkaren...

Usch! Jag har riktig tandläkar-skräck! Jag har, tyvärr, bara avbokat, och avbokat mina tider de senaste 3 åren typ... 4 kanske till o med?! Men när jag fick en tid samma dag som William skulle dit kunde jag inte längre avboka! Satan.... Jag har ångest! Dessutom är det ju sviiiindyrt! Bläää! Dessutom är jag övertygad om att jag har hål...! Kul, Not!

Igår va både Isabell o Thea här, o sen kom Josefin en stund! Superkul! :) Idag kommer Mikaela o barnen hit om inte jag fått nått om bakfoten...?! ;)

Igår skötte hästarna sig exemplariskt! Är riktigt imponerad över hur duktiga dom var! Jag menar, en riktigt jä••a fet kanyl rätt in i halsen med ett chip! Visserligen gick det fort, men ingen av dom kastade sej bakåt i panik utan stod relativt stilla! :) Så nu kan jag inte längre vela med Diablo's namn... ;) Nu heter han:
DiabloX von Hell... :)

Idag tänkte jag rida Fröken också! Hoppas jag bara hinner med... Imorgon kanske Isabell skulle komma o rida med! :)


Nej, vi hörs! ;) Nu ropar kaffet!


Duschen....

Ska precis hoppa in i duschen, men tänkte jag fick få till ett blogginlägg innan jag stupar i säng!

Jag o Fröken va ute o red förut! Lika kul varje gång! :) Satan va pigg hon är! ;) Haha! Så himla kul, jag behöver en pigg häst nu... ;)
Imorgon em kommer chip o ID-kontrollanten hit o ska fixa lite med hästarna! :)

Imorgon kommer Isabell o Thea hit o hälsar på! Underbara vän! <3 Önskar hon bodde närmare!

Med ungarna går det bra... De bara bråkar mest hela tiden! Haha! ;)
William kan prata massor, har jag nämnt det? Mamma, pappa, fabbu (farmor), mommo, hej, hallå, hejjå, dack-dack (tack-tack), hästan (häst)... Säkert nått mer som jag glömt! Världens duktigaste kille! :) Sen säger han ju massor andra ord men dessa vet han vad det betyder och säger ofta! :)
En kindtand på hans högra underkäke har även kikat fram! :)
Elliot pratar ju mest hela tiden och det är inte ofta som man inte förstår honom längre! Svär o säger fula ord gör han också den lille gangstern!

Nej, nu orkar jag inte med den här dagen mer! Vi hörs!


Som en käftsmäll......

Va på NÄL för rutin provtagning med Wille idag...
Han hade växt fint o följde kurvorna, drygt 11 kg och 83 cm!
Provtagningen gick bra och i eftermiddags ringde Rickard upp med svaren... De va oförändrade, som vanligt ngt förhöjda! Sen så sa något som kom som en käftsmäll:

-"Jag tror tyvärr inte Williams värden någonsin kommer bli normala! De kommer troligen alltid vara lite förhöjda... Kortsiktigt är det OK men på lång sikt kommer levern ta stryk av den lilla förhöjningen. Värdena kommer då inte längre vara OK-förhöjda längre! Han kommer behöva transplanteras!"

Jag VISSTE att han troligen kommer behöva en ny lever! Men just att höra orden och att hoppet typ e ute för normalisering av hans värden, tog hårt! En rak höger, mitt i trynet!!!!
Sen e ju bara frågan om värdena ökar inom 1, 3, 5 eller rent av 10 år...

Hoppas på Mirakel! <3

.....Men som sagt, nu e läget lugnt och läkaren va nöjd med honom! Nu ska vi börja introducera mjölk igen... Sakta men säkert!


Vi hörs!


Underbara dag! <3


Friday!

....sitter i soffan o glor på Gustavsson 3 trappor... Josefin och Tobias har varit här o varit sociala en stund! Lika trevligt som alltid! .....o hästarna e inne i stallet sedan en liten stund...

Red Edith förut! Kan säga som så här, Faaan va bra det gick! Vårt bästa pass hittills! Hon va såå samarbetsvillig! Gick i en stadig form i trav och bara gick o gick! Tidigare har hon bara sökt sej framåt-neråt när jag jobbat henne i sidorna i traven... Men idag var det bara o hålla om med benen med en stadig hand, och det bara funka, rakt fram! Helt mållös va jag! När vi travade av så längden hon halsen ännu mer ju mer tygel hon fick... Och bara fortsatte jobba på! Underbara häst!!!!! Galopp-fattningarna från dagens pass kunde ju vart bättre, men inget katastrofalt! Hon har väldigt svårt för vänster galopp o hon märker direkt när jag börjar förbereda för den....och börjar då krångla i någon pass-liknande gångart! Men efter lite tillrättavisande så genomförde vi det jag va ute efter! Det måste väl ändå vara huvudsaken... :)

Är bokstavligen K.Ä.R i mitt lilla, men ack så fräcka, fullblod! <3


Zzzzz!

Ingen ork att skriva idag!

....nu slocknar jag!
Hörs imorgon! Najti!


You Had Me At Hello ♥

For your information....


Ghost Wisperer!

Fruktansvärt bra serie måste jag säga! Oftast e det ju fristående avsnitt och det gillas!
Mikael ligger redan o sover och jag e laaat!! ;) Orkar seriöst inte hoppa in i duschen! Haha! Det e därför jag strejk-tittar på tv... Samlar ork.... Dock tror jag inte orken blir större, bara tröttheten som växer!

Va ute på tur med Edith... Trotsade både regn o mörker o drog på mej regnbyxor o pannlampa! Som tur va så höll regnet upp hela ridturen! :) Pannlampan fick vi slå på på hemvägen!
Seriöst!!! Vilken fruktansvärt cool häst jag har! Reagerade knappt på lampan som flaxade runt uppifrån hennes rygg! Inte många fullblod på 4,5 år, dessutom bara riden i knappt 6 månader, som skulle tagit det med samma ro som hon gjorde!
Hon e en riktig piggelin men det gillar jag bara! :) Hon e ju aldrig någonsin dum, sticker eller inte lyssnar... (Hon har ju lite problem med att skritta ibland o taktar gärna men No-Big-Deal...) Skönt med en pigg häst för en gångs skull... :)

I morse gick det bra förresten... Alla hästar var där dom skulle! :) Verkade dock inte som att Edith hade varit speciellt lugn i natt, hon hade rört runt som attan... Men det blir nog bättre om några nätter... Ingen va då gladare än Vilma för att äntligen komma in igen, nu när vi tog in dom för kvällen! Haha! Söt-nöt!


Nej, vi hörs hörrni! :)


Uppstallning!

Nästan precis kommit in från stallet... Jag o Mikael har varit ute o fyllt på spån, vatten, hö och kraftfoder till pållarna! Vi stallade nämligen upp Edith o Vilma för första gången nattetid inför vintern... Velat göra det sedan Vilma kom egentligen... Men ville de skulle få ordna upp rangordningen ordentligt i hagen innan 2 försvinner på natten!
Detta blir även första natten med Edith o Diablo skilda! Ska bli intressant o se hur morgondagen blir.... Men han har ju Stina o Tequila hos sej ute, och en hel rundbal med hösilage! :)

Regnet har satt stopp för min inspiration till ridning i 2 dagar nu... Suck! Imorgon måste vi ut, även om det spöregnar hela dagen! Hehe!

Nej... Vi hörs imorgon! :)


Horse-Life!


Körslaget!

Haha! Jag gör inget annat än o glor på tvn på kvällarna känns det som! ;) Fast det finns visserligen inte så mkt annat o hitta på när mina små-prinsar sover uppe i sitt rum!
Precis när vi skulle ge killarna kvällsmat så ringde Mikaels telefon o det va dax för honom att åka iväg på eftersök igen... Någon som hade kört på ett rådjur som tydligen inte alls mådde bra... Så han tog Zentus o drog iväg... Jag o killarna fick äta kvällsmat själva o sedan blev det duscha!

Red Edith förut o hon visade verkligen att hon va ett fullblod idag! Haha!
Precis som jag trodde är Vilma o Edith numera typ Piff & Puff, Bill & Bull, Salt & Peppar! Trots att det blir pip o frambens-slag när de "råkar" nosa på varandra så går de inte långt ifrån den andre! Helt oåtskiljbara! Haha! Hur sött som helst!
Så Vilma va mäkta upprörd när hennes tjej gick ur hagen för ridturen... (Diablo sa, som vanligt, inte ett ljud!)
Och Edith tyckte inte alls det va kul o stå i stallet själv... Ridturen gick ut på o trotsa så mkt hon bara kunde o försökte verkligen springa "ifrån" mej hela tiden! Benen gick som små trummpinnar! Haha! Men trots detta är jag ändå nöjd med henne! Hon gjorde vad jag bad henne om, till slut... ;)
Dom blev då lyckliga igen när jag släppt ut henne! :) Haha!

Tog in Tequila en sväng själv i stallet efteråt... Hon har aldrig varit själv inne men hon brydde sej inte ett dugg......så länge det fanns mat i krubban! ;) När det tog slut var jag klar med mitt projekt som var att kleta tjära i hovarna pga röta.... O då blev hon lite upprörd när hon kom på att hon va själv! ;) Men jag ställde upp henne på stallgången o borstade av henne o hon stod hyfsat still mellan gnäggningarna! ;) Mat-glad häst? Yapp! ;D

I förmiddags åkte vi till Högsäter o kikade på Diablos nya hem! Hur perfekt som helst! :) kommer bli kanon! Så han åker någon gång i november...

Nej....nu ska jag fixa en kvällsmacka!

Btw, har fotat hästarna... Så förvänta er en lite mindre bomb imorgon! :)


Fredag kväll!

Ja, visste e dom lika Mia! :) Hehe! Till o med jag ser det på vissa bilder! ;) ....Min explosion handlar om min irritation men nu börjar det gå över! ;D Haha!

-------

Nu är hon äntligen hemma o blivit Dalslänning! :) Ångrar mej inte en sekund! Världens snyggaste Vilma! :)
Hon har varit en bitch kan jag lugnt påstå! Haha!
Släppte ut henne med Stina o Tequila först så de skulle få bekanta sej med varandra! :) Läget va huuuur lugnt som helst! De gick mest o åt gräs! Och Vilma va bossen i hagen såg man på lång väg! ....tänkte då att det va bättre o släppa ut Edith o Diablo till dom också så de får bekanta sej så mkt som möjligt då jag planerat att de ska gå ihop i skogen igen fr.o.m. Måndag...
Det blev kaos! Haha! ;)
Vilma försvarade helt plötsligt sina nya "vänner" för allt hon va värd! Haha! .....medans Edith försökte få tillbaka sina tjejer! Hon gav dock upp ganska fort o prioriterade Lill-grabben! Haha! Både Edith o Vilma va som två uppblåste hingstar, världens resning, slog med alla framben och pep högt, samtidigt! Det roliga var att de fortsatte stå o hälsa o nosa på varandra under denna actionfyllda händelse! Haha! Det va som om de båda väntade på att den andre skulle gå därifrån! ;) ....men verkade som att Edith fick hålla sej i bakgrunden pga Diablo! Vilma va först framme när vi gav dom Kvällshöt ute, och hennes nya tjejer såklart! ;)
Men jag tror de är väldigt lika i deras temperament och psyke o kommer bli riktigt, riktigt bra kompisar så småningom! En bra känsla helt enkelt!

Det va absolut inget hemskt som hände när vi släppte ihop dom alltså, bara en riktigt fräck syn! 2 ston med så fruktansvärt mkt envishet och power och inga som helst elakheter mellan dom!

Nej, nu blir det fortsätta glo på tv'n!
Imorgon hoppas jag på fina bilder på hästarna om vädret e bra! :)


I wish.....

My first and only wish:
&!@?"/)(%+'€£|}{#•\~>][#@@@@@!

I'm gonna explode!!!!!!! :@


Bildbomb a´la Deluxe

Kompensation för att jag är så tråkig och aldrig lägger in bilder på bloggen längre typ! ;)
 
 

Jag: - Står hon bra med benen nu?
Mikael: - Ja!
Seriöst? Vart då? Haha! ;)
_________________________
 
______________________
 

William säger "Papp-a" och pekar på maskin-föraren... Haha!
 
_________________________________________
 
 

Grey's!

Såg det förra veckan o ser på det nu... Seriöst, jag har inte följt det sen säsong 4 men ändå e jag sååå fast igen! Stör mej på att jag inte vet bakgrunden till allt som hänt! Måste få ordning på detta! Grey's-maraton it is!!!!! .....soon!

Va ute på promenad med Edith o båda voffarna förut! Duktiga djur! ;) Hehe!

Jo, Mia.... På fredag kommer ju äntligen Vilma hit! :) Hämtar henne på Åmåls-travet 10.30! :) Längtar till tusen!!! :)
Stallet e verkligen fristaden, stället som får en att orka med, medicinen för själen.... :) <3


Vi hörs! :P


Dr. House!

I väntan på House på TV4 slänger jag in ett blogginlägg! :)

Har varit ute på "långtur" med Fröken och Bonzo... I en timme va vi ute i skogen... Fick till vänstergaloppen bra idag! Hon har riktigt svårt för den alltså!!! Riktigt svårt, o hon ge sej verkligen inte i första taget precis! Synd för henne att piloten e minst lika envis! ;) Hehe!
Hon va till o med lite varm, bara varm, när vi kom hem! Annars brukar hon knappt vara ljummen på halsen... Bra grundkondition där tror jag! :) Är så otroligt nöjd med henne! Tror vi kommer ha riktigt kul ihop! :) Men blod, svett o tårar däremellan tvivlar jag inte på... ;) Haha!

Imorgon e Elliot ledig från dagis... Undrar vad vi ska hitta på?


Och jag e ständigt förbannad alternativt irriterad! Inget jag vill ta upp här dock! Men faaaaan va jag e trött på't!!!! Tur jag kan rensa luften i min hjärna på ridturer....


Vi hörs, bara 3(!) dagar kvar nu....! :D


Pengarna på bordet!

Jag vill oxå vara med i detta program! Haha! Undra vart alla idéer om program kommer ifrån egentligen? Haha!

Varit ute på ridtur med Edith idag... Hon va så fin så... :) Vill så gärna åka till banan med henne snart... :)


Nej, nu ska jag fortsätta glo lite på burken!


Andas ut....

Andas ut en stund i soffan!
Har storstädat hela huset, började projekt "tvätta schabrak o ridkläder" igår och blev färdig nyss... Även tvättat hundarnas filtar.... Tänt i pannan och väntar nu på att middagen ska bli klar.... Elliot kom nyss in, han har varit ute o grejat med sin pappa... Åååhh, måste bara berätta vad Elliot kläckte ur sej förut... Påklädd och gick precis ut ur dörren:
- "Jävla hundjävlar!" Haha... Seriöst?! Måste verkligen bli bättre på o inte säga dumma saker inför honom!

Hungrig som attan.... Men snart så... Efter det blir det ridtur o sen åka till Billingen och hämta grejer...
Förresten, Josefin har varit här på fika o lekt med oss! Lika trevligt som vanligt... :)


Och vet ni, vet ni....?!?!? Redan på FREDAG kommer Vilma hem!!! Åhh som jag längtar! Dessutom får hon åka snålskjuts till Åmål så vi slipper åka 25 mil enkel väg! Gött! Linda, som ägaren heter, ska till Åmålstravet med en av deras travhästar och hade då en plats över i transporten! :)
Kan inte bli så mkt bättre! :)

Nej, nu börjar maten lukta klar från ugnen! Hörs!


.

Sitter i soffan och kom in från stallet för en stund sen... Va ute på ridtur med Edith, för ovanlighetens skull så regna det! Suck! Men Edith skötte sej, som vanligt, galant!
Har börjat kunna inverka på henne i skritten, böja på rakt spår och skänkelvikning tvärs över vägen... I skritten söker hon sej framåt-neråt och börjar ta stöd på bettet... I traven har vi börjat lite smått med att flytta sidvärts... Dock inte med lika höga krav som i skritten... Här har inget sökande framåt-neråt kommit ännu men jag försöker bara ha en stadig men mjuk hand och ett lagom och bra tempo så hon ska våga.... Och få henne o varva ner och vila mer på steget... Hon blir lätt spänd och drar gärna på i tempo!
Den som väntar på något gott.... :)
Kan ju lätt säga att Gamson o Edith e som natt och dag! Haha! ....Men jag föredrar dag! ;)

Med William vet jag inte riktigt vad som hänt... Vi har ju haft stora bekymmer med riktig mat! Han har typ tvärvägrat allt och särskilt med bitar, han har typ levt på potatismos till middag!
I helgen fick han köttfärssoppa 2 dagar och åt "jättebra"... Sen har han fått ris, falukorv och majs 2 ggr, även ätit detta jättebra! Och idag gjorde jag lax, morötter och potatis till oss andra i familjen... La utan en bit lax som va önsketänkande till William i olja med morötter istället för citronsås eftersom att den innehåller mjölk... Gjorde iordning en tallrik och det blev väldigt mycket... Happ tänkte jag, Here We Go Again, o gav honom första skeden! Han gapa som en fågelunge efter nästa sked, och nästa, och nästa..... Han åt nästan upp allt och jag va minst sagt i chocktillstånd! Haha! Mammas duktiga kille!!!!! :) Det tar sej!!!!
Så nu har han ätit vanlig mat, med bitar i nästan 1 vecka! Herregud!!! ;) Vad hände liksom? :) Imorgon blir det nya rätt, kyckling och ris... Lite majs till så blir det nog gott till Wille! :)


Nu ska jag kolla lite på tv innan sängen kallar!


Reflexer...

Sorgligt, men sant! Japp! Nu e det verkligen höst på riktigt.... När man får slänga på benreflexer och reflex-ridtäcke!
Hann o bli väldigt mörkt innan vi va tillbaka i stallet! Duktiga-duktiga Edith som tågade på som aldrig förr! Hon kollade in några "spöken" under ridturen men fortsatte snällt framåt när jag manade på henne... I skritt, trav och galopp! DEN hästen alltså! En riktig liten piggelin... O Diablo står numera snällt kvar i hagen o väntade! :)


Nu kallar Grey's Anatomy igen! Puss-hej!


Mitt i veckan!

Onsdag o Mikael e i väg på långtur med jobbet, skulle tro han dyker upp runt midnatt! Funderar på hur jag ska komma ut på ridtur.... Kanske ringa pappa o Kerstin o se om dom kan passa mina killar någon timme efter de slutat jobbet...

Känner ingen större lust att skriva här på bloggen längre! Så jag får väl skriva när jag har lust bara...

Jag är superduper förkyld o ser mer eller mindre ut som ett riktigt ras! Usch! Trött, sliten, snorar, ont i halsen och ingen röst! William e oxå lite hes och snorig! Elliot verkar ha klarat sej ganska bra....

I söndags va jag, Mikael o William en tripp till Örebro o träffade Vilma! Äntligen!!! Kändes fruktansvärt bra o dessutom va det Underbara människor! (Elliot hängde med mormor o Morgan.)
Helgen 20-21 oktober hämtar vi hem henne! :) ska bli så kul!

I torsdags fick Edith på sig dojjor runt om nu så hon e mkt bättre o rida! Pigg o framåt, o hennes trav blev genast bättre! ;) Haha!
Hon va även i rejält behov av massage så Anita körde en omgång i måndags...

Vi har stora planer för nytt stallbygge nu! Hoppas bara det blir av snart!!!! Men vi har några viktigare saker o priotera först......


Vi hörs av!


RSS 2.0