Valpisarna....

Valpisarna har börjat öppna ögonen!!! :)
.....ville bara säga det! :) Kan ju så även tillägga att de börjar ta sej fram riktigt bra nu oxå, nästan så att de stapplar fram istället för o kryper... :) Men bara nästan! :)
Men,,,, som jag skrev igår...så saknas En! <3


Torsdag!

Har tvättat hela dagen, inne på 3:e maskinen nu... Den stora frågan är bara vart jag ska få plats o hänga det...?! Har liksom halkat efter lite i tvättandet..... Tvätta måste ändå vara det tråkigaste som finns! Iaf när man är småbarnsförälder... Tvätten har aldrig, ALDRIG slut!!!

William e jätterosslig i halsen o tyckte han va varm alldeles nyss..... Jo-men-visst 38,7 grader i temp! Suck! Blir ett telefonsamtal till NÄL imorgon o hoppas på att få slippa åka dit...

Vårt högkostnadsskydd för medicinerna har nu gått ut också! Jippie säger jag bara! Bara Vedrop, e-vitamin, kostar 2300 st typ, finns två förpackningar som ska hämtas ut... När beloppet man har köpt recept-mediciner är uppe i 2200 kr är det sedan gratis.... Tur är väl det!!!!

Igår kväll va jag iväg på Bowling med Elliot..... Det va, minst sagt, en hysterisk timme! Haha! Nästa vecka testar jag ett annat upplägg! ;) Men Elliot tyckte nog det va lite roligt att bowla iaf! :)

Nej, nu tog alla tankar slut... Later-alligator!


Sry Guys!

Verkligen inte känt för att blogga efter det som hände igår... Lovar att jag ska ta tag i det imorgon...

Det känns så fruktansvärt tomt & tungt... Roxie vet vad som hände igår, Bonzo vet vad som hände igår....
En sista puss på nosen o sen försvann han ut genom dörren... Inlindad i en filt i husses famn som hade geväret på axeln..... Gropen väntade.... Och sen smällen!
Kan verka löjligt....men i detta fallet hade jag verkligen slappnat av, känt glädje o var stolt över våra 8 små bebisar som var så välskapta och fulla av liv, och 9 dagar gamla!
Allting ändrades över en eftermiddag, helt plötsligt var dom "bara" 7.... Och det är verkligen JÄTTETOMT i valplådan!!! JÄTTETOMT!!!! De låg nästan alltid 3 o 5 i hög, nu fattas en....

Under eftermiddagen fick han ett namn, inte bara en siffra... Mikael sa att om han överlevde skulle han heta Lacktos.... Men det får bli Lacktos ändå, även fast han inte gick o rädda.....

Vila i frid älskade valpis, lille Lacktos.... <3


Fullt hus....

Tänkte hinna med ett snabbt inlägg innan jag hoppar in i duschen...

Idag har det varit fullt hus hela dagen... :) Mikaela, Haley o Levi har varit här typ hela dagen o lekt, tjatat, druckit kaffe, varit ute hos hästar, fixat i stallet o snoosat valpar! :)
Sen på eftermiddagen kom min syster o hennes 4 barn på besök.... :) Kaffe, tjat o valp-gos!! :) Nu hoppas jag de lyckas övertala mannen i huset om en liten valpis! ;)

Igår kväll va jag o älskling iväg på bio o firade vår dag, en dag för tidigt! ;) Idag har vi nämligen varit tillsammans i 4 år! Det e fasen heeeelt galet!!!! Jag menar, mina tidigare förhållanden har väl en genomsnittlig tid på 4 månader eller nått! Haha! ;) ....med typ bara bråk o tjafs dessutom! Inget o hurra över direkt! ;)

Men iaf......Bio igår ja.... Nya Twilight såklart! Fy fanken va...........sevärd(?) den va! Usch, gillade den inte! Men fy va bra den va ändå!!!! Psykiska besvär efteråt!!! Usch! Höll seriöst på o bryta ihop o lämna bio-salongen!!! Skulle försöka viska till Mikael att jag inte gillade filmen men jag fick inte fram ett ord... Försökte,,,, men gråten satt i halsen o jag kraxade bara fram något ohörbart med tårar i ögonen! Usch! Sen kom nästa bomb!!!! Usch!!! Hahahaha! Bra film! ;D

Har ni, mina kära läsare, sett den ännu? ...eller är ni inga Twilight-fan? Vad tyckte ni?!


Något helt annat.....
Natten som va kunde vi verkligen radera! Mellan halv 1 och 4 i natt skrek o grina Elliot typ konstant! Suck... Så blev en låååång natt o jag trodde seriöst jag skulle bli tokig, milt sagt!
Så vi vakna vid 10 här i morse... Kände inte att vi orkade stressa till dagis så Elliot fick vara hemma idag...
....Som tur e så fick vi bekräftat anledningen, som vi redan misstänkte, men inget jag vill ta upp här dock... Och inget allvarligt för den delen heller!


Duschen o sängen kallar! Vi hörs imorgon...


Grums!

Haft en kanondag! :)
Jag, barnen o mormor åkte till Grums, slängde av mormor hos mamma o for vidare till Mauds sadelmakeri en snabbis o träffade älskade Sandra i 15 min... Bättre än inget alls iaf! ;)
Usch... Hon bor alldeles för långt bort... Men efter nyår flyttar hon till Gbg , mkt-mkt bättre! :)
Sen for vi vidare hem till Maria... Där va vi jag o barnen, Maria o hennes två killar, Oliver o Wiggo, sen va det Sofia med bebis i magen, Petra med Cassandra o Hampus och Bodil med bebis i mageb och hennes lilla Alice... :) Jättetrevligt, så kul o träffas igen! :D Måste, som sagt, göras om snart! :)

Sen hängde vi hemma hos mamma o Morgan till strax efter 18 o träffade Jennie oxå... :)
Mamma hjälpte mej tunna ur håret så nu har jag inte så mkt hår kvar... Haha! ;) En halv systempåse blev full med hår! Haha! Väldigt välbehövligt kan jag lova! :)

Nu ligger jag i soffan o försöker åter igen se på filmen "Ghost"... Vet inte riktigt vad det är för tider de sänder denna filmen på... Suck! Sist gick den också verkligen mitt i natten!
......Och jag vill verkligen se klart den!!!

Ska göra mitt yttersta... :)


Imorgon ska jag rida mitt älskade lilla hjärta igen... :) Längtar! :)
Nästa helg hoppas vi på löshoppning! :) Tequila kanske får följa med oxå... :)


Fredagsmys!

Lekparken idag va lika trevligt som vanligt... :) Så skönt o kul för barnen o komma ut o leka "på riktigt", i en lekpark... :) Haha! Drack lite kaffe o åt kaka/bulle.... Mums!

Efteråt drog vi till Konsum o handlade lite med Mikael... Fredagsmys ikväll ju.... Vilket innebär godis o chips som Elliot själv får välja... Levande ljus o X-factor, om inte barnen e för trötta, då börjar vi tidigare... :)

När vi kom hem begav jag mej ut i stallet o red mitt lilla hjärta igen! :) Hon va såå duktig, som vanligt! :)
Guuud som jag saknat att rida, ändå va det bara lite drygt en vecka sedan... Haha! Men nu hoppas jag på icke-svullna ben så vi kan hålla igång o börja hoppa så fort ridhuset blir klart... :)
Planerar att åka iväg o löshoppa henne i Rostock nästa helg! :)
Precis som alla andra hästar har Edith en svag o en stark sida... Hon går gärna lite vänsterställd och skjuter gärna bakdelen lite till vänster... Men jag upplever inte alls att hon e stel i någon sida... Böjer o ställer fint i båda sidor o flyttar fint undan för båda skänklarna... Hon har lite-lite svårare för vänstergaloppen än höger... Blir nog ordning på detta så fort jag börjar rida på bana o kan komma åt henne bättre! :)


Efter ridturen åt vi våfflor, det va inte igår precis! ;) Hehe! :)

Imorgon bär det av upp till Grums o ha "Play-Date" med 4 gamla klasskompisar... :) 3 av dom har jag inte träffat sedan studenten 2007... Ska bli riktigt kul! :) Ska även ta med min mormor upp o lämna av henne hos mamma... :) Kanske hinner jag träffa Sandra, som e i Grums på förmiddagen, en liten stund också...! :)



Nej... Vi hörs hörrni... :)


Lekparken!

Elliot städar upp sina leksaker och jag dricker kaffe o påminner Elliot om att fortsätta städa! Haha!

Ska alldeles strax åka till Lekparken o möta upp Anna, Emil o lille Olle...

Åhhhh, i eftermiddag ska jag rida på fröken! Satan va jag längtar!!!


Hörs senare!


Info om valparna...

Detta är ordningen vi tror de kom i....
Allt hände så fort o vi skrev bara upp lite av signalementen och trodde det skulle räcka! ;) Haha! Dessutom är det lite svårt o se allt vitt som finns innan de har torkat... ;)


Nr 1: Hane. Vit haka och överläppar. Lite vitt på bröstet.
 
Nr 2: Hane. Ljus haka, vit fläck på bröstet. Några vita klor på alla tassarna.
 
Nr 3: Tik. Lite vitt i bröstet, vita klor på höger bak.
 
Nr 4: Tik. Stor vit nos och haka samt vit på halsen. Mkt vitt på bröstet, vita baktassar och vita klor fram.
 
Nr 5: Hane. Vit nos och haka. Vita strån i pannan. Vitt "T" på bröstet. Lite vitt på alla fötter.
 
Nr 6: Hane. Vit/ljus haka, några vita strån på bröstet. Några vita klor på båda baktassarna.
 
Nr 7: Hane. Vit haka och ett vitt streck på halsen. Vita klor på vänster baktass.
 
Nr 8: Hane. Vit haka och överläppar. Lite vitt i bröstet. Vita klor fram och vita tassar bak.

Puppies....

Jo.... I söndags var det ju Fars dag o mamma o Morgan hade sovit här lörd-sönd.... Kl. 11 skulle vi till min pappa o fira honom men allt tog sin lilla tid så vi kom inte iväg hemifrån för än runt 11.15... Under natten hade Roxie knappt rört sin mat, som i vanliga fall är riktigt glupsk! När jag va ute i stallet på morgonen va hon inte riktigt sej lik... Hon gick gärna i väg för sej själv o kom inte när jag ropade... När vi började packa ihop oss för att åka så bestämde vi att mamma o Morgan skulle vänta med att åka hem till Grums tills vi kom hem igen... Badet i Åmål på eftermiddagen hade vi redan bestämt att skippa...
När vi skulle åka hade Roxie en orolig och uppspärrad blick istället för en "lat o trött" blick som hon haft det senaste... Så jag sa till Morgan att :
- "Nu ska ni se att hon valpar bara för att vi åker i väg hela familjen o det blir tyst o lugnt... Haha!"

Vi kommer hem till min pappa o ungarna börjar leka direkt... Jag o Mikael hinner inte ens sätta oss ner innan min mobil ringer... "Mamma Ragneheim" stod det på displayen och jag blev jättenervös!!! Svarar o mamma säger i panik:
- "Ni måste komma hem!!! Roxie har fött en död valp!!!" Fick panik o visste inte ens hur jag skulle avsluta samtalet... Gråten sitter i halsen och jag kunde knappt prata!!! Pappa säger att barnen kunde stanna kvar o att vi skulle åka, så jag o älskling sätter oss i bilen o kör hem... (Pappa bor 10 min hemifrån oss...)
När vi börjat köra o jag kan börja tänka ringer jag mamma o säger att om inte Roxie biter upp fostersäcken ska de göra sönder den och om inte hon slickar liv i valpen ska dom gnugga o torka den med en handduk... Men Roxie hade redan börjat göra det hon skulle och valpen hade börjat andas! Sköööönt!!!!!!
När vi kommer innanför dörren fick jag en blick av Roxie som jag sent kommer glömma... Den sa typ: "Tack, du e här... Nu e allt lugnt!"
Första valpen hade kommit i hundburen så vi förberedde resten av valpningen på golvet utanför i hörnet... La ut plast, stort överkast och la fram massa handdukar... Släppte ut Bonzo, haha, som hade vittnat den första valpens ankomst... ;) Sen släppte vi ut Roxie o valpen på rätt plats...
Mamma o Morgan hade inte varken sett eller hört nått konstigt för än Roxie skällde till och de gick till henne för att kolla vad som hände o då såg de en liten valp i fostersäck! Haha!
Satt sedan och masserade hennes rygg medan hon slickade valpen...
Första valpen föddes ca 11.30 och strax innan nr 2 kom, 12.18, så fick hon 5-6 rejäla krystvärkar och vid den sista så halvsatte hon sej upp med panik, skruvade på sig och skrek till och "plopp" så va valpen ute... Samma var det med de 3:e som kom 12.53 och 4:e 13.27.... Hon skötte sej jättebra o vi fick hjälpa henne lite med att ta hål på hinnorna och gnugga valparna... Mest för säkerhetsskull för man blir ju såååå nervös.... Men hon va så tacksam o tillmötesgående för hon visste inte riktigt vilken valp hon skulle ägna sej åt riktigt...

När den 4:e hade kommit ut så åkte jag o Lisbeth iväg till pappa för att hämta barnen... Hon skulle passa dom resten av dagen så vi fick lugn o ro hemma... Va väl hemma ca 1 timme senare... Vi satte oss i soffan jag o Mikael o hade full syn på Roxie... Den 5:e föddes 15.05 och jag såg från soffan att krystvärkarna kom....
Nu kunde vi tro att det va över eftersom att hon hade haft ett sådan långt uppehåll.... Men när vi satt i soffan igen så såg vi bara att hon slickade på "nått", 6:e valpen föddes 15.25... Denna gången hann jag inte gå o sätta mej i soffan igen förrän jag såg ytterligare krystvärkar och "plopp" så kom 7:e valpen av rena farten kl. 15.37...
Efter denna valpen ringde jag mamma, de åkte hem efter 2:a valpen, och berättade att vi va nu uppe i 7 st... När jag står o pratar i telefon o godan ro ser jag bara nått slemmigt IGEN(!) och avslutat samtalet väldigt fort... 8:e o sista valpen kom 15.50....

Tycker att allt gick väldigt fort och smidigt... Under valpningen gång drack hon lite vatten o fick massa råa äggulor som ska vara bra för henne, massa energi!!! :)
Efter den 8:e valpen kom så gick jag ut o missade med henne o sen fick hon ligga o mysa med sina nyfödda... Timmarna gick och när kl var 18 kände vi att vi kunde pusta ut ganska rejält...
Halv 8 hämtade Mikael barnen o jag gick ut o fixade hästar o stallet... Vi bäddade sedan till oss nere i Tv-rummet på dubbelmadrass... Usch vilket natt!! Haha! Mikael som som en stock o vakna bara 1 gång... Jag däremot vakna av minsta lilla o fick gå o titta till dom 5 gånger tror jag det var... Haha! Däremellan låg jag o lyssna så allt lät bra... Inte mycket sömn den natten... Nu i natt sov vi nere också... Betydligt mycket mer sömn, vaknade bara ett par gånger... :) Va ju mkt mindre nervös o visste att första natten gått så bra så jag kunde äntligen slappna av! :)

Nu äter de o sover bara o Roxie får massa mat 4 ggr om dagen... Är ute o gör sina behov flera gånger om dagen o det e så skönt o se att när de sover har hon ro nog att lämna dom och vill ut en liten stund! :) min duktiga tjej!!!!

Är så stolt över henne o hon är verkligen den bästa mamman! :) <3
Antingen flyttar vi ner henne till valplådan ikväll eller imorgon... :)



Valpar....

Japp, då har Bastorp's Zoo utökat antalet djur rejält..... ;)
Världens bästa Roxie fick 8 helt underbara valpar förut idag!
Kan berätta hur allt gick till lite mer detaljerat imorgon då ögonen går i kors! Kan ju säga att dagen inte riktigt blev som vi tänkt! ;) Haha!

Nu ligger jag o älskling på en dubbelmadrass på golvet i tv-rummet... Roxie o valparna ligger i hallen och Bonzo får äran att inviga valplådan i källaren i natt... Hehe! Barnen har hängt med morfar o alla kusiner mellan halv 12 och 2... Sedan va farmor världens bästa o passade dom resten av dagen så jag o älskling kunde ägna oss åt Roxie o valpningen... Och så hon fick lugn o ro framför allt!

Min mamma o Morgan har även sovit här i natt... De åkte hem runt 13-tiden! Vi hade myskväll igår med film, chips o årets Glögg.......som förövrigt är världens godaste så den rekommenderar jag starkt! :)

Edith's vänster bak har varit lite svullet under helgen, framför allt på morgnarna så hon har fått vila... Passade ju vår kaos-helg ganska bra om man nu ska se något positivt med allt... ;) När jag tog in hästarna förut såg då benen helt OK ut igen...
Btw, stallet utökades inte i helgen.... Hästen flyttar till ett annat stall istället...


Nu blir det natten!


Om ni är sugen / vet någon som e sugen på en valp är det bara o hojta till! Kommer annonsera ut dom om ca 10-14 dagar när de har öppnat ögonen...

Natti!


Dig!

Jag drömde om min fina Kalle i natt....
Var så otroligt verkligt!
Han va tillbaka...
Jag satt på hans perfekta rygg igen...
Pussade sönder hans huvud...
Kunde hålla om honom och känna hans värme...

Ville inte vakna upp från drömmen!
Saknaden sköljde över mej och kniven i hjärtat borrades in ytterligare...

Saknaden efter min fina Fux är obeskrivlig! Min bebis..... <3


Tick-Tack!

Väntar på att klockan ska gå....
Tänkte börja med vår totalt jätte avancerade o svåra middag om ca 15 min... Gräddstuvad pyttipanna från Felix och stekta ägg! ;) Haha! Men jäklar va gott det är! :)

Snart kommer Muttemin också! ;) sen drar vi vidare mot Rostock när stallet o fixat.. :)
Helena vet jag inte vart hon tog vägen?! ;)

Va ju hos Jossa tidigare idag o köpte sadeln! Åh, min underbara, saknade sadel! :) Haha! Passade även på o slängde med hennes gamla magplatta för en hundring! Min magplatta är ju 140cm, på tok alldeles för lång för Edith! Denna är bara 120 cm! :)
Är ju tänkt o ha denna "nya" sadeln som allround, slit-o-släng, rida-in-unghästar sadel... Min flatback är ju inte så "säker" att rida in unghästar i... Känns ju bättre o rida i en djupare sadel... Dessutom passar denna "nya" sadel alla som haft på sej den de senaste 10 åren, en riktig One-size! ;) Haha!

Nu ringde Helena o e påväg! O nu e d dax för o börja med middagen! :) Vi hörs!

Puss!


Klagomål!

Har fått klagomål om dåligt med uppdaterande här så jag får väl anstränga mej lite! ;) Haha! <3

Jag o Edith har varit ute på vift i mörkret nu ikväll.... Hon va superduktig! Dock blev det bara skritt för att undvika konflikter om hennes samarbete! Det har inte varit det bästa när det varit mörkt tidigare i trav o galopp... Men hon va jättefin o mjuk i skritten! På fredag blir det ridtur i dagsljuset... :) ....och hela helgen! :)
Imorgon drar jag, Josefin o Julia iväg till Dals Rostock o kollar på Svante-träningar! Ska bli riktigt kul.... :)
Imorgon ska jag även hem till Jossa o hälsa på o kolla på hennes sadel, min gamla Stübben! :) Planen e att köpa tillbaka den! :) Efter det blir det en sväng till mormor... :)

I helgen blir det utökning i stallet oxå troligen... :) Ska bli kul! :) Och nej,,, jag har inte köpt nån mer! ;)

Idag har jag o barnen även haft playdate med Anna, Emil o Olle... Vi var även en sväng till lekparken tillsammans! :)


Nej, nu blir Twilight allt för spännande! Vi hörs! :)


Soffhäng!

Sitter i soffan med Elliot o småtittar lite på Disney Channel... William e o rotar i leksakerna...

Igår körde vi som sagt lille Diablo till hingstdagiset! Han gick rakt på transporten och skötte sej jättebra under färden... Väl framme gnäggade han lite efter mamma men tyckte det va helt OK att ha fått 3 jämnåriga polare! :) Fick ett sms med lägeskoll igår från Carina, hon som har stället... Och de skötte sej kanon och åt bra... Värmer så i hjärtat! Hade minst sagt ont i magen för att köra iväg honom igår! Åhhhh, mattes gullegris!!!
Edith o jag tog en lugn tur i skogen igår eftermiddag! Hon va lugn som en filbunke i stallet både före o efter... (De andra dagarna har hon varit som ett nerv-vrak!) Ridturen va hon väldigt springig o spänd första 10 minuterna, gnäggade en hel del... Men när hon blivit lite varm så kunde hon slappna av o fokusera på det hon skulle... Red en lite kortare tur med mest lösgörande arbete i skritt o trav... Ingen galopp alls!
Cool-lugn igår kväll när vi släppte in dom... Men i morse när jag släppte ut dom va hon lite upprörd o undra var han va... Men gick fort över... Än så länge e hon inte jättesvullen i ljuvrena! Hoppas, hoppas det håller i sej!

Idag är det simskola för hela familjen! Ska bli kul! Så himla mysigt o hitta på något tillsammans! Händer inte allt för ofta! Efteråt åker vi vidare till Svanskog med Emma, Christian, Kevin o Lucas....som också är med o badar! :)

Tänkte jag skulle hinna med en ridtur innan vi åker också... Men får se om det hinns med!


Vi hörs! Puss!


Pics!

Någon som e sugen på valp förresten? ;) 
Typ 33,3% Border Collie, 33,3% Golden och 33,3% Schäfer.


 
------------------------------------------------------
 
Kusinerna Haley, Levi, William och Elliot.

1'st of November!

Uhhhh... Nu e det 24 dagar kvar tills min födelsedag, och därefter bara 1 månad till julafton! Tragiskt! ;)

Mikael grejade med min bil igår iaf så nu har Snaaben fått på sig vinterdojjorna, ny olja, nytt luft och oljefilter samt nya tändstift! Mkt välbehövligt!

Och i 2 dagar har jag ridit Edith, tisd o onsd... Mycket, mycket pigg tjej! :) Kul o komma igång igen! Idag får hon stå så ska vi ut igen imorgon! :)
Är numera helt värdelöst..... Det blir mörkt så himla fort nu!!! 17.30 är det riktigt mörkt o på gränsen till att inte kunna rida utan pannlampa....
Och snart återkommer även problemet med att det blir stenhårt i backen o då går det inte göra annat än o skritta!
Ljuvliga hästliv! ;) ....men däremot så är väl Eds ridhus klart ngn gång i november! Det blir kanon! :)

På lördag, runt lunch, ska vi köra iväg Diablo till hans temporära hem! :) Blandade känslor, men han kommer ju få det hur bra som helst! :) ...och Edith kommer nog lugna sig lite! ;) Haha!

Idag ska vi till Emil o leka igen! Elliot tyckte det va sååå kul i tisdags! :)
Och kul för oss föräldrar att se, jag menar, jag har ju aldrig träffat Emil mer än att jag sett honom på dagis... Aldrig sett dom leka tillsammans! Jag har bara hört Elliot prata om honom... :) Och hört dagis prata om Dom! :)


Nej, vi hörs... Kanske senare ikväll! :)


RSS 2.0